19 Şubat 2010 Cuma

Seçim afişi değil konut eki

Sabah Gazetesi "yandaş medya" nasıl olur dercesine bas bas bağırıyor, öyle ki TOKİ konutları için konut eki hazırladı... Ek bir sektör ilavesinden çok seçim afişine benziyor...

İSTANBUL - Sabah Gazetesinin bugün verdiği konut ekinde Başbakanlığa bağlı Türkiye'nin en büyük şirketlerinden olan TOKİ'nin inşaat faaliyetleri hükümetin icraati gibi verilerek vatandaşın konut umudunun AK Parti hükümetinde olduğu imajı oluşturuldu.Sabah Konut eki Logo'sunun yan tarafına da "Dünyada mekan, ahirette iman" deyişinin "Dünyada Mekan" bölümü konularak habere mistik bir hava verildi. Ahmet Çalık'a 1.1 milyar dolara satılan, ödeme süreci de Halk Bankası tarafından finanse edilen Sabah Gazetesi, verdiği konut ekinde yaptığı haberle, "kredinin manevi taksitlerini ödemeye başladı" eleştirilerine yol açacağa benziyor.

TOKİ'NİN İNŞAATLARI ERDOĞAN'IN İŞİ İMAJI
TOKİ'nin zaten görevi olan toplu ve ucuz konut yapma işi, hükümetin en büyük icraatı gibi gösterilen habere eklenen büyük boy Tayyip Erdoğan fotoğrafı ve "Binlerce fakiri ev sahibi yaptı" manşeti ile verilmek istenen imaj perçinlenmiş.Sürmanşete ise Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Başak Konutları'nın temeli atılırken "Söz verdik sözümüzü tutuyoruz" haberi özenle yerleştirilmiş. Haber iki unsur ile tamamlanmış. TOKİ'den ev satın alan iki aile ile yapılan röportajlarla da haber tamamlanmış.