23 Şubat 2010 Salı

Çelebi: Gündem meşgul ediliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonları (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Balyoz Darbe Planı" iddiaları üzerine gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili gündemin meşgul edildiğini söyledi. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'in Türk-İş Genel Sekreterliği görevinden istifası üzerine de konuşan Çelebi, bunların yanısıra 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını belirtti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Gürsel Tekin’i CHP İl Başkanlığı’nda ziyaret etti.

Gündem meşgul ediliyor

Burada, eski kuvvet komutanlarının gözaltına alınmalarını da değerlendiren Çelebi şunları söyledi: "Şu anda yapılan bütün operasyonlara bakıldığında, hergün son dakika haberleriyle Türkiye gündemi meşgul ediliyor. İçtenlikle gerçekten bir sorgulanma yapılacaksa bu ülkede darbe yapanların, bilinen darbecilerin sorgulanması gerekiyor. Eğer gerçekten demokrasi dışı sorunların üzerine gidilmek isteniyorsa hala faili meçhul birçok cinayetin ortaya çıkarılması gerekiyor. Biz demokrasi dışı çözümlerin hiçbirisini doğru bulmuyoruz. Ama hergün Türkiye’nin gündemi yeni kaoslar, sanal bir takım yaklaşımlarla meşgul edilmemeli. Hergün 12 milyon 400 bin kişi açlık sınırının altında yaşıyor"

Türkel'in kararlara karşıtlığı yoktu

Çelebi, Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel’in istifası üzerine de konuştu. İstifanın konfederasyonlar arası bir sorundan kaynaklanmadığını belirten Çelebi, "Dün beraberdik, aldığımız kararların hiçbirisine ilişkin en ufak bir tereddütü, en ufak bir karşıtlığı yoktu" dedi.

Toplumun büyük bir bölümünün iradesi Taksim’dir

Çelebi, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasında ısrarcı olunup olunmayacağı sorusuna ise şu cevabı verdi: "Her 1 Mayıs’ı da bu anlamda kaos noktasına getiren bir yaklaşımı daha öncesinde oluşturuyorlar. Bizi bize bıraksalar, bizi engellemeseler, gerçekten şurada coşkuyla, içtenlikle bir 1 Mayıs’ı kutlayabilsek ve ayrıca da haykırabilsek gerçekten. Özgürce kutlama hakkını elde ettiğimiz gün zaten Türkiye’de gerçek demokrasiden bahsedebiliriz. Bizim ısrarlarımızın çok da ötesinde bu toplumun büyük bir bölümünün iradesi Taksim’dir. 1 Mayıs’ı biz Taksim’de kutlayacağız"