25 Şubat 2010 Perşembe

Mossad'ın 'suikast ordusu'!

Hamas komutanı Mahmud el Mabhuh'un 20 Ocak'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai Emirliği'nde lüks bir otelde öldürüldüğü suikastı Mossad'ın bazı AB ülkelerinin bilgisi dahilinde yaptığı iddia edilirken, dün ortaya yeni kimlikler saçıldı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun talimatıyla dış istihbarat servisi Mossad tarafından düzenlendiği öne sürülen suikastta rol alanların Avrupa ülkelerine ait pasaportları ve kamera görüntülerini ifşa etmiş Dubai, dün 15 zanlının daha pasaport ve kredi kartlarını içeren belgeler açıkladı. Böylece ‘suikast timindeki’ zanlı sayısı 26’yı yükseldi. Daha önce 11 zanlıdan birisi bir kadınken, yeni açıklanan zanlılardan beşini kadınlar oluşturuyor.

Altı AB ülkesi ve Hong Kong’dan...

Dubai polisi ay başında Avrupa pasaportları taşıyan 11 ajanın pasaportlarını ve güvenlik kameralarına kayıtlı görüntülerini yayımlamıştı. İlk açıklanan 11 zanlıdan altısının Britanya, üçünün İrlanda, birinin Almanya ve birinin de Fransa pasaportları vardı. Dubai polis şefi General Dahi Halfan, Mabhuh’un katillerinin diplomatik pasaport kullandığını söylemişti. Kimlikleri yeni açıklanan 15 kişiden altısının Britanya pasaportları, geri kalanlarının İrlanda, Avustralya ve Fransa belgelerine sahip oldukları görüldü. Dubai polisinin açıklamasında ‘öncelikli lojistik destek ve hazırlıklarda rol oynadıklarından şüphelenilen yeni zanlılardan Britanya pasaportu taşıyan altısının kimliği şöyle verildi: ‘Daniel Marc Schnur, Gabriella Barney, Roy Allan Cannon, Stephen Keith Drake, Mark Sklur ve Philip Carr.” İrlandalıların isimleri, ‘Ivy Brinton, Annan Shuana Clasby ve Chester Halvey’ olarak açıklanırke, Fransız pasaportluların kimlikleri ‘David Bernard LaPierre, Melenie Heard ve Eric Rassineux’; Avustralya pasaportluların ise ‘Bruce Joshua Daniel, Nicole Sandra Mccabe ve Adam Korman’ olarak verildi.

Kredi kartları Metabank’tan

Zanlıların 14’ünün Amerika merkezli MetaBank’ın verdiği kredi kartlarını kullanarak otel ve uçak giderlerini ödemiş. Dubai polisi, zanlıların ülkeye altı farklı Avrupa kenti ile Hong Kong’dan giriş yaptıkları, Duba’i de bir araya geldikten sonra farklı yerlere dağılıp farklı ekipler oluşturarak başka yerlere gittiklerini kaydetti. İlk otopsi sonucunda Mabhuh’un elektrikşok verildikten sonra boğulduğunun anlaşıldığı kaydedildi. İsrail, ‘belirsizlik politikası’ gereği yorum yapmazken, Interpol pasaportların çalınma yoluyla elde edildiği inancında. Britanya ile İrlanda dün pasaportlardaki kişilerle ilişki kurulduğunu duyurup İsrail’den tam işbirliği istedi. - Radikal