23 Şubat 2010 Salı

Ataşehir Belediyesi’nde grev var


DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yaptığı yazılı açıklama ile 24 Şubat Çarşamba gününden itibaren Ataşehir Belediyesi’nde greve gideceklerini duyurdu. “Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tüm iyi niyet ve çabalarımıza rağmen uyuşmazlıkla sonuçlanmış, bu nedenle grev kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verilen açıklamayla birlikte tüm duyarlı kamuoyuna dayanışma çağrısı da yapıldı.

İşçiler uzun süredir mücadele ediyor

Ataşehir, 29 Mart yerel seçimleri ile birlikte Kadıköy Belediyesi bünyesinden çıkarılarak ayrı bir belediye haline getirilmişti. Daha önce Kadıköy Belediyesi’nde çalışan Genel-İş Sendikası’na üye işçilerin Ataşehir Belediyesi’ne geçmeleriyle birlikte alacak problemleri ortaya çıkmıştı. İki belediye arasında alacak konusunda yaşanan anlaşmazlığın faturası işçilere kesilmek istenmişti. Ödenmeyen sosyal haklarıyla ilgili eylemsel bir süreç ören işçiler aynı zamanda sendika avukatları aracılığı ile icra işlemleri de başlatmışlardı.

TİS sürecinde 47 işçinin işine son verilmişti

Anlaşmazlık nedeniyle grev kararının alındığı TİS süreci içerisinde, sendikal örgütlenmeye dönük baskılar da arttırılmıştı. İşçilerin örgütlülüğünü bölmek isteyen işveren konumundaki CHP’li Ataşehir Belediyesi, 47 işçiyi emekli olmaya zorlamış ve ardından Aralık ayında işçilerin iş akitlerini feshetmişti.

Grev için eylem programı da açıklandı

Greve çıkacağını ilan eden Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’nin eylem programı ise şöyle:

11:00 - Ataşehir Belediyesi Kayışdağı İşyeri Atölyesinde toplanma
(Kadıköy Belediyesi İşyeri Garajı Karşısı)

11:15 - Ataşehir Belediyesi önüne yürüyüş

11:30 - Ataşehir Belediyesi Ana Binası önü basın açıklaması ve grev kararının asılması