21 Şubat 2010 Pazar

Binler bütün gece Ankara'da TEKEL direşçileriyle omuz omuza oldular

Foto: Binler bütün gece TEK-EL oldu

TEKEL direnişi 69. gününe daha kitlesel bir başlangıç yaptı. İşçiler ve onlara destek için Ankara’ya gelen binlerce kişi geceyi sokakta geçirdi. Sabaha kadar ne sloganlar ve türküler sustu, ne de halaylar durdu.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya toplanan binlerce kişi, geceyi Türk-İş Genel Merkezi önünde bulunan çadırkent ve Sakarya sokaklarında geçirdi. Dayanışma ile yüzleri gülen TEKEL işçileri, kendilerine destek veren dostları ile neşeli bir gece yaşadı.

Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, emek dostları ve Ankara halkının desteği o kadar büyük oldu ki, çadırkentin ortasından geçen sokakta yürüyebilmek oldukça zorlaştı. Uzun kuyruklar oluştu. Geç saatlere doğru uykusu gelenler, çadırlardan birer battaniye edinerek, buldukları yere kıvrıldı.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen yakılan ateşler etrafından toplanıldı. Tüm çadırlarda sabaha karşı geç saatlere kadar türkü sesleri kesilmedi. Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, horon tepildi.

Dün Sakarya Meydanı’nda onbinlerce kişinin katılımıyla yapılan mitingin ardından başlayan 24 saatlik oturma eylemi bugün saat 12.00 de yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.