22 Şubat 2010 Pazartesi

Gündem Değiştirmede Yeni Bir Adım Orgeneral Fırtına gözaltına alındı

generaller tsk
'Balyoz Darbe Planı'nın hazırlıyıcıları 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin evlerinde arama yapılırken, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında 'Balyoz Darbe Planı'nın hazırlayıcılarından 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'nın Beşiktaş'taki 1. Ordu Komutanlığı lojmanlarındaki evindeki aramanın terörle mücadele ekipleri tarafından yapıldığı öğrenildi. Aynı şekilde emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evi yanı sıra temsilciliğini yaptığı Cadde Bostan'daki Mehmetçik Vakfı'nda da arama başlatıldı.

Aramalar devam ederken, aynı soruşturma kapsamında Eski hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın gözaltına alındığı öğrenildi. İbrahim Fırtına, Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanmış, darbe planı iddialarını basından öğrendiğini söylemişti.

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İzmir'de ise emekli Deniz Kurmay Albay'ı Ümit Özcan gözaltına alındığı bildirildi.

'Balyoz Darbe Planı'nı hazırladığı ileri sürülen Orgeneral Çetin Doğan kimdir?

1940 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Doğan, 1960 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1961 yılında Topçu Okulu'ndan mezun oldu. 1987 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Doğan, Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanlığı, 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanlığı, 4. Kolordu Komutan Yardımcılığı, 1. Mekanize Tümen Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Komutanlığı görevlerinde bulundu. Orgeneral Doğan, 1999 yılında orgeneralliğe yükselerek Ege Ordu Komutanlığı'na atanmıştı. 1. Ordu Komutanlığı'ndan emekli oldu. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından Türk-Kazak Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin başına atadı. Yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bu görevden alındı.

Orgeneral Çetin Doğan, Taraf gazetesi tarafından yayınlanan Balyoz Eylem Planı ile gündeme geldi. Söz konusu planın altında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın imzası bulunuyor.

Söz konusu darbe planının altında 'Çarşaf', 'Sakal', 'Oraj' ve 'Suga' adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde bombalı saldırılar düzenlenecek, Kürt illerinde ise İsrail'in Filistin'de uyguladığı politikalar uygulanacak. Darbeye direnecek olan 200 bin kişi stadlara doldurulması planlanıyordu.
Hemne hergün darbe planlarıyla yatıp kalkıyoruz. AKP gündemi değiştirmek ve toplumu korku ve panik havası içine sokarak yedeklemek için yeni sernaryolar dizmekte geri kalmıyor. Ergenekon ve dabe operasyonları AKP'ye soluk aldrımak için el alında tutulan silah oluyor.Tekel direnişini unutturmak ve olası bir polis operasyonu perdelemek için darbe, ergenekon vb . operasyonları öne çıkartılıyor.