26 Şubat 2010 Cuma

Balyoz'da ikinci dalga: 18 gözaltı

Geçtiğimiz Pazartesi başlayan Balyoz opersyonu sonrası ikinci dalga geldi. 13 kentte gerçekleştirilen operasyonda 13 astsubay, 4 muvazzaf subay ve bir emekli subay gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Konya İl Jandarma alay Komutanı'nın da bulunduğu bildirilirken 4 subay ve 13 astsubayın Jandarma'ya bağlı olduğu öğrenildi.
.
13 İLDE OPERASYON
Alınan bilgiye göre, ilk operasyonda gözaltına alınanların emniyette ve adliyede verdikleri ifadeler doğrultusunda 13 ilde yeni bir operasyon gerçekleştirildi.
.
ORAJ VE SUGA EYLEM PLANLARI
İddialara göre "Balyoz" darbe planı, 4 aşamalı bir plan. Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan soruşturmanın ilk ayağında gözaltına alınan 50'ye yakın asker, darbe planının alt başlıklarından "Oraj" ve "Suga" eylem planları çerçevesinde sorgulandı.Bugün çeşitli illerde gözaltına alınan 18 askerin adının, bu eylem planları içinde yer aldığı belirtiliyor. Gözaltındakilerin İstanbul'a getirilmesi bekleniyor. Öte yandan gözaltındaki 19 askerin adları Çarşaf ve Sakal planlarından geçiyor...

BİR GÖZALTI ELAZIĞ'DAN
'Balyoz Planı' iddiaları kapsamında, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli bir astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığında görevli bir astsubay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda, yürütülmekte olan ''Balyoz Planı'' iddiaları çerçevesinde, öğlen saatlerinde gözaltına alındı. 8. Kolordu Komutanlığı Merkez Komutanlığına getirilen astsubayın İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

DÜN 9 SUBAY TUTUKLANMIŞTI
Balyoz Harekat planı ile ilgili soruşturmada dün adliyeye sevk edilen 15 askerden, 9 muvazzaf subay ile 2 emekli asker daha tutuklanmıştı.

FIRTINA-ÖZDEN-ÖRNEK SERBEST KALMIŞTI
Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Balyoz Darbe Planı iddiaları kapsamında birinci dalgada İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Ergun Saygun'la birlikte yaklaşık 50 kişi gözaltına alınmıştı. Fırtına, Örnek ve Saygun ise dün gece serbest kalmıştı. Eski 1. Ordu Komutanı Çetn Doğan ise şu anda adliyede sorgulanıyor...