23 Şubat 2010 Salı

AKP'li vekillerden peşi sıra 'demokrasi' incileri

AKP'li Doğan ve Aydoğmuş'un seçim bölgelerinde yaptıkları açıklamalarla ilgili harekete geçiyor. Öğleden sonra yapılacak grup yönetim kurulu toplantısında konunun ele alınması ve her iki milletvekilinin disipline sevk edilmesi bekleniyor.

'ŞİMDİ BİZ FİŞLEME YAPIYORUZ' DEMİŞTİ
AKP, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın, "Fişleme" içeren sözleri, partisi içinde de tepkiye neden oldu. “Yıllarca onlar bizi fişledi, şimdi sıra bizde” şeklindeki sözleri, Doğan’a disiplin cezası yolunu açtı. Parti Müşterek Disiplin Kurulu, bugün Avni Doğan’ın sözlerini görüşecek. Alınacak karar doğrultusunda, kınama ya da ihraç istemi gündeme gelecek.

CHP, AKP’Lİ DOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ve Konya Milletvekili Atilla Kart, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kart, yaptığı yazılı açıklamada; "Halkın bir kesimini diğer kesimlere karşı kin ve intikam duygularıyla hedef gösteren, aşağılayan ve bölücülük yapan Doğan hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. Maddesine muhalefet ettiği" gerekçesiyle, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Kart, adı geçen milletvekilinin söylemlerinin, demokrasi değerleriyle bağdaşmadığı vurgulanarak, AKP'nin dayatmacı anlayışının ve dikta özlemini yansıttığını öne sürdü. Kart açıklamasında şöyle dedi: "Hamaset yaparak dini değerlerimizi istismar eden, halk arasında ayırımcılık yapan her kim olursa olsun, yargı önünde bunun hesabını vermelidir. Milletvekilleri de, Türkiye Cumhuriyetinin sade yurttaşları gibi yargılanmalıdır. Bu anlamda hiç kimsenin imtiyaz ya da dokunulmazlığı olamaz.”

'KANI BOZUKLAR' DEDİ
Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş ise hedef belirtmeden ''İktidar karşıtları kanı bozuk'' dedi. AKP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclis Toplantısı'nda konuşan Aydoğmuş, AKP iktidarına karşı çıkanların kanını tahlile yollamak gerekir. Bu kanı bozuklar gizli sözleşmeler yaparak, ihanet etmişlerdir. Askeriyenin içerisinde art niyetlilerin olduğunu öne süren Aydoğmuş bir paşanın askeri bilgileri İsraile pazarladığını da iddia etti.

AKP SORUŞTURMA BAŞLATMIŞ
AKP, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ve Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş’un açıklamalarıyla ilgili olarak inceleme başlatacağı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, AKP, Doğan ve Aydoğmuş’un seçim bölgelerinde yaptıkları açıklamalarla ilgili harekete geçiyor. Öğleden sonra yapılacak grup yönetim kurulu toplantısında konunun ele alınması ve her iki milletvekilinin disipline sevk edilmesi bekleniyor.