21 Şubat 2010 Pazar

Osman Şanal'ın teklifi

Erzincan Cumhuriyetbaş Savcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla başlayan ve günceme gelen Osman Şanal, Ergenekon tertibiyle tutuklanan Albay Recep Gençoğlu’na gizli tanıklık teklifi yapıldığı ortaya çıktı. Bu iş bizzat Osman Şanal tarafından yapıldı…

İsmailağa cemaatinin üzerine gittiği için 5 Şubat’ta tutuklanan Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun savcılık sorgusuyla ilgili ilginç bilgilere ulaştı. Albay Recep Gençoğlu, 31 Ocak’ta gözaltına alınmasının ardından Erzurum’da Özel Yetkili Savcı Osman Şanal tarafından sorgulandı. Sorguda, Gençoğlu’na 29 soru yöneltildi ve Gençoğlu bu soruların hepsine sakin bir şekilde yanıt verdi.

Sorgu sırasında Savcı Osman Şanal’ın ciddiyetsiz tavırları dikkat çekti. Şanal, Gençoğlu’nun yüzüne karşı bu soruşturmada taraf olduğunu açıkça beyan etti. Savcı Şanal’ın Gençoğlu’na “O Erzincan Başsavcısı’yla Saldıray’ı da yanına koyacağım” cümlesi, savcının tarafsızlığını yitirdiğinin kanıtlarından sadece biri. Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’na yöneltilen sorular ise Gençoğlu’ndan ziyade TSK’nın görev alanıyla ilgili. Gençoğlu’na, Erzincan’daki 3. Ordu Komutanı ile ilişkisi soruldu, Gençoğlu’nun yanıtı netti: “Bir Ordu Komutanıyla İl Jandarma Komutanı’nın ilişkisi neyse benim de Orgeneral Saldıray Berk ile ilişkim odur.”

Savcı Şanal, Gençoğlu’na Erzincan’a gelen Albay Dursun Çiçek’in neden geldiği, Kemah’ta 9 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgisi, Orgeneral Ergin Saygun’la ilişkisi gibi ilginç sorular yöneltildi. Savcı Osman Şanal’ın hakkında hiçbir somut suçlama olmadığı halde tutuklama istemiyle Mahkemeye sevk ettiği Gençoğlu’na bir de teklif yapıldı.

Bu teklif ne mi?

Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’na, “Gizli tanık ol, itirafçılık yap seni serbest bırakalım” dendi. Bu teklifin sahibi de Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal Gizli tanık ol, itirafçılık yap seni serbest bırakalım!