24 Şubat 2010 Çarşamba

Erdoğan ile kritik görüşme

Ankara'da hareketli saatler sürüyor. Önce Genelkurmay Karargahı'nda komuta kademesindeki tüm orgeneraller ve oramiller toplandı. Şu sıralarda da Başbakan üç bakanla görüşüyor. İspanya'dan gece saatlerinde dönen Erdoğan gazetecilerin son gelişmelere ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı. Erdoğan daha sonra Devlet Bakanı ve Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la bir araya geldi.

BAŞKENT'TE BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK
Ankara'da baş döndüren trafik "Bir Başbakan Yardımcısı Genelkurmay'a gitti; Paşalar kendisine toplu istifa edeceklerini söyledi" iddiasıyla başladı.

Gazeteciler uzun süre Cemil Çiçek'ten açıklama bekledi. Çiçek, Erdoğan'ın yurtdışında olması nedeniyle vekalet görevinin kendisinde olduğunu belirterek, ''Bir gazetede de gündeme gelen 'işaret ve parola' konusu olmak üzere, bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşme yapılmıştır. Bunun dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir'' dedi.

Cemil Çiçek'in dün akşam saat 18.00'de sürpriz bir şekilde Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceği bildirildi. Ancak daha sonra "yanlış anlamalara sebebiyet vermemesi için" görüşmenin iptal edildiği açıklandı.

Genelkurmay Karargahı'nda da Balyoz soruşturmasını değerlendirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli bütün Orgeneral ve Oramirallerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Erdoğan'ın üç bakanla görüşmesi işte tüm bu gelişmelerden sonra yaşanıyor.

GÖRÜŞME SONA ERDİ
Recep Tayyip Erdoğan'ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşmesi sona erdi. Erdoğan'ın bakanlarıyla Keçiören'deki konutundaki görüşmesi, yaklaşık 1,5 saat sürdü.