25 Şubat 2010 Perşembe

Türkiye gündemini sarsan gelişmeler sonrası devletin zirvesindeki üç isim biraraya geldi: 'Her şey çok güzel olacakmış'

10:53 Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ üçlü zirve için Çankaya Köşkü'ne geldi.. Erdoğan bekleniyor..
.
10:58 Başbakan Erdoğan görüşme için Köşk'e geldi. Başbakan, Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte geldi.
.
11.00: Köşk'teki zirve başladı.
.
14:00: 3 saat süren zirve sona erdi. Yazılı açıklama bekleniyor.

Zirvenin sona ermesinden sonra kısa bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama: Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır. Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır. Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır.
.
GÜL'DEN YENİ HAMLE
Balyoz soruşturması kapsamında bir kısmı emekli çok sayıda askerin gözaltına alınmasıyla başlayan, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda tüm orgeneral ve oramirallerinin bir araya gelerek yaptığı toplantı ve ardından yapılan “ciddi durum” açıklamasıyla tırmanan gerginliğin giderilebilmesi amacıyla Gül yeni bir hamle yaptı.

BÖYLE DAHA FAYDALI
Gözler, Erdoğan ile Başbuğ’un bugün yapılması beklenen haftalık olağan görüşmesine çevrilmişken, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Devletin zirvesindeki tansiyonun yükselmesi üzerine Gül’ün, Erdoğan ve Başbuğ’la “bu haftaya mahsus olmak üzere” haftalık olağan görüşme kapsamında Çankaya Köşkü’nde üçlü bir zirve yapacağı duyuruldu. Çankaya Köşkü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek zirve talebinin Gül’den geldiği öğrenildi.