21 Şubat 2010 Pazar

Tüh sana: Bülent Arınç

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki ofisinin aranmasını "baskın" olarak nitelendiren televizyon kanalını "tüh sana" şeklindeki sözleriyle eleştirdi.

Bülent Arınç Haliç Kongre Merkezi'ndeki AKP İl Başkanlığı’nın toplantısında konuştu. Arınç, Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzincan Adliyesi'ndeki makam odasında yaptğı aramanın medyada "adliyeye baskın" şeklinde yer almasına da "Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur. Tüh sana" şeklinde değerlendirdi.

İşte Arınç’ın konuşmasından satır başları:
Mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’ye demokratik açılımın başarıya ulaşmasıyla kavuşabiliriz.

Biz yargımıza sahip çıkacağız. Herkes görevini yapacak. Bundan dört yıl önce gencecik bir savcının hayatıyla oynayanların yeni oyunlarına izin vermeyeceğiz.

HSYK elbette yetkilendirebilir savcıları. Yer geldiğinde bu yetkileri elinden de alabilir. Ama ne yapsalar doğrudur. Hayır. Önce vicdan sonra da görev sahalarını yeniden hatırlatmak istiyorum.

Erzurum’daki Cumhuriyet Savcısı Erzincan’daki Cu8mhuriyet Savcısı için soruşturma açabilir. Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur. Tuuu size.

Bunlar hep basmaya alışmışlar. Darbeye alışmışlar. Ama kafaları basmıyor.

Soruşturma yapmak HSYK’nın işi değil. Hangi deliller var ki siz yapılan bu soruşturmanın yanlış olduğuna inanıyorsunuz.

Diyelim ki ağır cezada yargılandı kararı temyiz ettiler. Temyiz makamı neresi? Yargıtay. Peki nasıl temyiz edeceksiniz.

Biz de diyoruz ki “Ey Yargıtay sen şimdi konuşma. Sen kararlarınla konuş.”