21 Şubat 2010 Pazar

AKP mide bulandırmaya devam ediyor

Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan Ataşehir-Halkalı-Ispartakule köprülü kavşak ve bağlantı yolları açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan önce afiş krizi yaşandı.. Tören alanına yakın bir yere İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Erdoğan'ın önünde eğildiği bir büyük bir afiş asıldı. Kim tarafından asıldığı öğrenilemeyen, iki vinç arasındaki "Dünyanın önünde eğildiği lider hoşgeldin" yazılı dev afiş bir süre asılı kaldıktan sonra Başbakan Erdoğan gelmeden dakikalar önce Başbakanlık görevlileri tarafından kaldırıldı. Bu arada Batı Ataşehir sakinlerinin evlerinin penceresine Türk bayrağı asması dikkat çekti.

NOTU GÜLÜMSEYEREK OKUDU
Başbakan, tören alanına geldikten sonra adının Fatma Çağlar olduğu öğrenilen bir kadın Erdoğan'a bir not gönderdi. Yakını için iş istediğini söyleyen Çağlar'ın notunu Başbakan Erdoğan gülümseyerek okudu. Zeynep Çelik adlı diğer bir vatandaş ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iş istediği belirtilen bir not gönderdi.

"ATATÜRK ÖLMEDİ" YAZISI VE ATATÜRK FOTOĞRAFLARI DİKKAT ÇEKTİ
Diğer taraftan, tören alanının girişindeki apartmanlardan birinin penceresindeki "Atatürk ölmedi" yazısı ve cama yapıştırılan Atatürk fotoğrafları dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşması sırasında ise bayılan bir vatandaş polisler eşilğinde tören alanında çıkarılırken, çocuklara oyuncak dağıtıldı.

VATANDAŞLARA KUMANYA DAĞITILDI
Açılışın ardından vatandaşlara dağıtılan ekmek ve ayrandan oluşan kumanya itişmelere neden olurken, bazı vatandaşların çok sayıda kumanya alması gözlerden kaçmadı. Tören alanına vatandaşları getiren otobüsün, alandan ayrılırken trafik sıkışmasına neden oldu.