20 Şubat 2010 Cumartesi

TEKEL için emekçiler Ankara'ya aktı

Ülkenin dört bir yanından yürüyüşe geçen TEKEL işçileri, Ankara'ya ulaştı. Yürüyüş boyunca halkın gözündeki haklılıklarını bir kez daha görme şansı bulan işçiler, halkı bu haklı davada yanlarına çağırıyor.

“Ben, toplumsal muhalefetin genişlemesinden, büyümesinden, bir cephe haline gelip sokaklara çıkmasından memnun değilim. Bir siyasi iktidar bundan memnun olmaz. Karşımızdaki muhalefet sokağa çıkar da bunun içerisinde hanım kardeşlerimiz, gençler, onların yavruları çıkar ve bunlar üzerinden iktidar yıpratılmaya çalışılırsa ben bir siyasetçi olarak bundan çekinirim, endişe ederim.”


17 Ocak’ta Türk-İş’in çağrısı ile yüz bine yakın emekçi TEKEL işçilerine destek için Ankara’da toplandığında Bülent Arınç, işçilerin “Tek-el” olmasından duyduğu çekinceyi bu sözlerle ifade etmişti. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından, beş koldan on binlerce TEKEL işçisi, eşleri, çocukları, TEKEL işçilerine destek veren her sektörden emekçi, öğrenciler, gençler, emekliler, aydınlar, sanatçılar Ankara’da buluşuyor. Tam da Arınç'ın tarif ettiği gibi kadın erkek, çoluk çocuk; AKP Hükümeti'ne seslerini duyurmak için... Direşin 3. gününde Abdi İpekçi Parkı’ndaki TEKEL işçilerini bildiği yöntemlerle dağıtmayı deneyen ama başarılı olamayan, bir süredir de işçileri “çadırlarınızı yıkacağız” diye tehdit etmekte olan Ankara Valiliği, dün gece yine 'uyarıda bulundu': "Eylem kanuna aykırıdır. Meydana gelebilecek olay ve zararlardan konfederasyonlar sorumlu olacaktır" dedi.


Valilik ve Hükümet işçilerin eylemini “yasa dışı” diye nitelemeye çalışadursun, iki ayı aşan direniş ve çeşitli emek güçlerinin yoğun çalışmaları direnişin halk gözünde son derece “meşru” ve haklı bir kavga olmasını sağlamış durumda. Perşembe gününden itibaren beş koldan yürüyüşe başlayan TEKEL işçileri, geçtikleri yerlerde kazandıkları bu meşruiyete tanık olduklarını anlatıyorlar.

hatay.JPG