20 Şubat 2010 Cumartesi

Ankara'da TEKEL işçileriyle dayanışma sesi yüksetildi

TEKEL işçilerinin bugün 68. gününe giren direnişlerine Türkiye'nin dört bir yanından destek geldi. Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu Sen'in TEKEL işçileriyle dayanışma günü ilan ettiği bugün birçok ilden 4 konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri ve temsilcileri Ankara'ya aktı.

Binlerce emekçi konfederasyonların aldığı karar doğrultusunda bu geceyi Sakarya'da Türk-İş Genel Merkezi önündeki direniş çadırlarında geçirecek. 5 farklı bölgeden 18 Şubat günü yola çıkan TEKEL işçileri de Ankara'ya ulaşarak Sakarya Caddesi'ndeki TEKEL işçileriyle buluştular.

15.00: Sakarya Meydanı'nı yavaş yavaş boşaltan kitle direniş alanına yönelerek TEKEL işçilerini ziyaret etti.

14.30: Sakarya Meydanı'ndaki kitlesel buluşma sona Mustafa Türkel'in konuşmasının ardından sona erdi. Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, eylemi düzenleyen konfederasyonların ortak kararı uyarınca, ülkenin dört bir yanından sendika temsilcilerinin Ankara'ya çağrıldığın anımsattı. Yine aynı karar gereği ülkenin her tarafından eylem çadırları kurulduğunu söyledi.

Hükümete çağrı yapan Türkel ''Ey hükümet, gözlerin görmez, kulakların duymaz mı oldu?'' diyerek seslendi. İşçilerin mücadelelerinde asla geriye bakmayacaklarını ifade eden Türkel, şöyle konuştu:

''7 yıl boyunca işçi sınıfına yapılmayan zulüm kalmadı. İşçileri sendikasızlaştırmak için başvurulmadık yol kalmadı. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Herkes bilsin ki buradan hakkımızı söke söke alacağız. Hep savunmada kaldık. Sermaye, egemen güçler hakkımızı elimizden almak için saldırdılar. Artık savunmada değiliz, yeni haklar elde etmek için mücadele edeceğiz.''

Türkel, 22 Şubat'ta konfederasyonların genel başkanlarının bir araya gelerek, mücadelenin kalan kısmının nasıl yürütüleceğine dair karar alacaklarını bildirdi. Türkel’in konuşması sırasında, “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Genel grev genel direniş!” sloganları atıldı. Dayanışma eylemine hemen herkeisminden emekçiler, devrimciler ve ilerici güçler katılarak destek sundular ve Her yerin tekel olmasını şiarını yükselttiler.

DHB Okurları