23 Şubat 2010 Salı

Balıkesir'de grizu patlaması

Dursunbey ilçesinde maden ocağında meydana gelen grizu patlaması nedeniyle mahsur kalanların olduğu bildiriliyor...

İlçe Kaymakamı Dursun Küçük, henüz ölü yada yaralı olduğu yönünde bir bilginin olmadığını ifade etti. TV'lere telefon bağlantısı gerçekleştiren Küçük, 'dursunbey ilçesi Odaköy mevkiindeki madende göçük altında 10'dan fazla işçimiz var. İnşallah en az ölü ve yaralıyla bu olayı atlatırız' şeklinde konuştu.

Grizu patlamasının gerçekleştiği maden ocağının ilçe merkezine 25 km mesafede bulunuyor...

Geçtiğimiz aylarda da Bursa'da bir maden ocağında grizu patlaması meydana gelmiş, 19 işçi de hayatını kaybetmişti..

Patlamada hastaneye kaldırılan 9 kişiden 1'i yaşamını yitirdi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patlaması sırasında 49 maden işçisinin bulunduğu, bunlardan 23'ünün ocaktan çıkarıldığı öğrenildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlama sırasında maden ocağında çalışan 49 kişiden 23'ü ocaktan çıkarıldı. Bunlardan birinin hayati fonksiyonlarının durmuş olduğu belirtildi.

Yaralılar, Dursunbey Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, göçük altında kalanları arama çalışmaları da devam ediyor. Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında, grizu patlaması sonucu 12 işçinin kaza anında, 5 işçinin ise kaldırıldığı hastanelerde hayatını kaybettiği bildirildi.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AA muhabirine, kaza sonucu yaralanan 5 kişinin, kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise patlama sırasında yaşamını yitirdiğini belirtti.

Tamamına ulaşılan cesetlerin, hastanelere kaldırıldığını ifade eden Arslan, ''Şu an maden ocağında herhangi bir işçi kalmadı. Arama kurtarma çalışmaları da tamamlandı. Hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının başı sağolsun'' dedi.

Bu arada, mahsur kalan işçiler arasında bulunduğu bildirilen maden mühendisi Özgür Seçkin'in de cesedi çıkarılan işçiler arasında yer aldığı öğrenildi.