25 Şubat 2010 Perşembe

Eski kuvvet komutanları Fırtına ve Örnek serbest bırakıldı

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI AYDINLATMAK İÇİN BURADAYDIM
İbrahim Fırtına Adliye çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Fırtına, ''Gerek şahsıma, gerek Hava Kuvvetlerine, gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım'' dedi. Özden Örnek ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Bugün ifadesi alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun'un durumu netlik kazanmadı.

Emekli Org. Çetin Doğan'ın ifadesi ise yarın alınacak.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Saygun adliyeden ayrıldı. Ergin Saygun adli kontrolle serbest bırakıldığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek'in serbest bırakılmasına ilişkin, ''Aralık ayında yine ifadelerini alıp serbest bırakmıştık. Delilleri karartma teşebbüslerine rastlamadık. Dolayısıyla 2-3 ay önce serbest bıraktığımız halde adreslerini terk etmedikleri için bu gerekçeyle tekrar kaçmayacakları düşüncesiyle serbest bıraktık'' dedi.