25 Haziran 2009 Perşembe

ASKERİ HAPİSHANEDE ÖLÜM

Baba: Katiller sokakta geziyor
ADANA’daki askeri hapishanede tutuklu bir erin işkence sonucu öldüğü iddiasıyla haklarında dava açılan yarbay ile 4 astsubay, 25 erbaş ve erin yargılanmasına dün devam edildi.
Er Murat Polat 28 Haziran 2005’te Adana 6. Kolordu Komutanlığı Hapishanesi’ne konuldu. Polat, mahkûm giysisi giymemekte direndiği iddiasıyla asker olan hapishane gardiyanları tarafından sopayla dövüldü. Hastaneye kaldırılan ancak böbrekleri ve akciğeri hasar gören, kaburgaları kırılan Polat, 27 Temmuz 2005’de öldü.
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, öldürülen Polat’ın davacı annesi Gülşen Polat ve babası Kenan Polat ile tutuksuz yargılanan Yarbay Mustafa S, astsubaylar Önder B, Oktay A, Hasan T. ve Talat G’nin de aralarında bulunduğu sanıkların avukatları hazır bulundu.
Baba Polat, “4 yıldır gidip geliyoruz. Davada tutuklu sanık kalmadı. Katiller sokakta geziyor. Sanıkların tutuklanmasını ve adalet istiyoruz. Sizin evladınız olsa ne yapardınız” dedi. Mahkeme, duruşmayı eksik evrakın tamamlanması için erteledi.