17 Haziran 2009 Çarşamba

Dikili Belediyesi 15- 16 Haziran'ı tatil ilan etti

Dikili ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven 15- 16 Haziran tarihlerini ücretli tatil ilan etti. 


15- 16 Haziran 1970'de çalışma hayatını yeniden düzenleyen ve işçilerin sendika seçme özgürlüğünü kısıtlayan iki kanunun kabul edilmesinin ardından DİSK'in İstanbul'da başlattığı ve kısa sürede yurt çapına yayılan direniş sırasında 2 işçi, bir polis ve bir esnaf yaşamını yitirdi.

İlk gün İstanbul'da ikinci gün Ankara, İzmir, Adana ve Bursa başta olmak üzere hemen hemen bütün kentlerde gösteriler yapıldı. DİSK yöneticilerinin pek çoğu tutuklanarak yargılandı. 
Tarihe ‘15- 16 Haziran Direnişi’ olarak geçen işçilerin bu eylemi Dikili'de unutulmadı.

Dün Dikili Atatürk Meydanı'nda saat 21.30'da başlayan anma programına DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK İzmir Genel-İş 5 nolu şube Başkanı Mehmet Çınar, Ege bölge temsilcisi Azad Fazla, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Dikili Belediyesi Meclis üyeleri katıldı. 
Amaçlarının işçiye haklarını vermek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Özgüven, “15- 16 Haziran dünya işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü olmalıdır. Biz işçilerimize hakkı olanını verdik. Bizim işçilerimiz bu iki günde ücretli tatil yapıyor. Bu günler tüm işçilere tatil olmalı” dedi.

DHA / 16.06.09