29 Haziran 2009 Pazartesi

SİVAS DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİNİN 25. PLAV Ve KÜLTÜR ŞENLİĞİ YAPILDI !



Bu yıl 25.incisi düzenlenen Sivas-Divriği Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu-DİSK'in de organize içinde yer aldığı- Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği” Tekdirdağ- Göktürk beldesinin Kurt kemeri mevkinde geçen yıllara gore katılımın dahada az olduğu, yüzlerçe işçi, emekçi ve devrimci kurumun katılımıyla gerçekleştirildi.
Piknik alanında "25. Geleneksel pilav ve kültür şenliğimize hoş geldiniz”, “2 Temmuz Sivas şehitlerimiz ölümsüzdür”, “Özelleştirmelere karşı kamulaştırma”, “Tuzla Tersanelerinde ölümlere son”, “Parasız eğitim, parasız sağlık”, “ATV-Sabah, DESA, Sinter Metal direnişlerini selamlıyoruz”, “Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Atay 32 aydınla Sivas'ta katledildi / Divriği Kültür Derneği", “Krizin bedelini ödemeyeceğiz / DİSK” pankartları ve 2 Temmuz mitingine çağrı yapan pankartlar yer alıyordu.
Sunumunu Orhan Aydın ve Şenay Erdoğan'ın yaptığı piknik programı açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından, Divriği Kültür Derneği Gitar Topluluğu ve Divriği Çamurlu Köyü Semah Ekibi sahne aldı. Daha sonra, Divriği Kültür Derneği Genel Başkanı Ali Durmuş bir konuşma gerçekleştirdi. Durmuş konuşmasında şunları ifade etti: “Yönetim Kurulumuz, her yıl farklı kurumlarla paylaşma geleneğini bu yıl da DİSK'in katılımı ve birlikte yapma kararı aldık. Dünyada ve ülkemizde yaratılan krizin faturası örgütsüz toplumlarda daha ağır yaşanmaktadır. Toplumda çöküntü ve yalnızlaşmayı öne çıkarmaktadır.” Durmuş'un konuşmasının ardından, Aynur Güneş sahne aldı.
Program, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin konuşmasıyla devam etti. Çelebi, Divriği Kültür Derneği'nin sadece piknik düzenlemediğini, birlikte birçok mücadeleler verdiklerini belirterek Divriği Kültür Derneği bu yılki 1 Mayıs'a da katıldığını sözlerine ekledi. “Katliamların hesabını hep birlikte soracağız” dedi.
DİSK başkanı Süleyman Çelebi'nin son politik gelişmeler, krizin işçi ve emekçileri derinden vurması yoksuluk, sefalet ve işten atmalara karşı birleşik mücadelenin geliştirilip ileri taşınmasına ve 2 Temmuz Sivas katliamına dikkat çeken konuşmasının ardından, TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın yaptığı konuşmaların ardından, Divriği Kültür Merkezi Kadın Korosu'nun sunduğu müzik dinletisi ile programa ara verildi.
Aranın ardından ikinci bölümde etkin skeç ve konserlerle devam etti.
Afrikadan gelen bir dans topluluğunun sahne alması ile başlayan konser sırası ile Ağır Kapı Roman Orkestrası, Koma Çiya ve Cengiz Özkan, Ferhat Tunç, Ezginin Günlüğün sahne alması ile devam etti. Konser alanı atılan devrimci sloganlar eşliğinde politik etkinlik olarak sürdü . Sivas katliamının ve 35 aydının yakılmasını unutulmadığı ve unutturulmayacağı dillendirilerek Divriği geleneksel plav ve kültür şenliiği, söylenen türküler, çekilen halaylar ve atılan sloganların ardından seneye tekrar buluşulmak üzere sözleşilerek son buldu. Plav ve kültür şenliği etkinliğinde gazetemiz DHB okurları ve birçok devrimci akım stand açtı. Okurlarımız etkinliğe gelen emekçilere sohbet edip, yayın dağımı yaptılar.
Yaşasın Devrimci Dayanışma !
Kahrolsun Faşist Diktatörlük !
İstanbul DHB Okurları