27 Haziran 2009 Cumartesi

Faşistler Beyazıt’ta Öğrenci Kültür Merkezi’ni bastı

İstanbul Üniversitesi’ndeki faşist saldırılara bugün bir yenisi eklendi. Öğrenci Kültür Merkezi’ni (ÖKM) basan yaklaşık 20 faşist satır ve döner bıçaklarıyla öğrencilere saldırmaya çalıştı.

Bugün (26 Haziran) saat 17.00 civarında meydana gelen olayda faşistlerin, rektörlüğe bağlı ÖKM’ye girmeye çalıştığı fakat öğrencilerin barikat kurarak faşistleri engellediği öğrenildi. Öğrencilere satır ve döner bıçaklarıyla saldırmak isteyen faşistler, bu girişimlerirnin başarısız olması üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Saldırı anında öğrencilerden yaralanan olmadığı belirtildi.

Olay anında ÖKM civarında bir çevik kuvvet otobüsü ve çok sayıda sivil polis olduğunu ifade eden öğrenciler, polisin faşistleri engellemeye yönelik hiçbir girişimi olmadığını ve olayı yalnızca uzaktan izlediklerini söylediler. Öğrenciler, olay anında ÖKM'nin dış kapısının önünde bulunan birkaç sivil polisin faşistlerin satırını gördüğünü ve faşistlerin kaçtığı sırada bu polislerin, saldırganlara satırları saklamaları yönünde işaretler yaptığının çok net bir biçimde görüldüğünü belirttiler.

Öğrenciler, faşistlerin arasında yalnızca Hukuk Fakültesi 1’inci sınıfta okuyan Erdal Öztürk’ün öğrenci olduğunu, faşistlerin geri kalanının ise 35-40 yaşlarında şahıslar olduğunu belirtiyorlar. ÖKM’de saldırıya uğrayan yaklaşık 50 öğrenci toplu bir şekilde okuldan çıktıktan sonra sloganlarla Saraçhane’ye kadar yürüdü.

sendika.org / 26.06.09