22 Haziran 2009 Pazartesi

‘HALK PATLAMAYA HAZIR MAYIN GİBİ’

10 Haziran’dan bu yana kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı imza kampanyası yürüten Tekgıda-İş Sendikası, üyeleri yurt genelinde toplam 10 bin imzaya ulaştıklarını duyurdular. Önceki gün Taksim’de bulunan imza standının önünde Tez-Koop-İş üyeleri adına açıklamada bulunan Tekgına-İş 10 No’lu Şube Başkanı Muzaffer Dilek, “Artık halkın canı burnunda. Vatandaşın gözlerinden ateş çıkıyor görmüyor musunuz? Kriz diye patronlara her türlü kolaylığı, vergi avantajlarını sağlayan hükümet gözünü halkın cebine dikti. Van minute sayın başbakan, van minute. Halk patlamaya hazır mayın gibi en az Suriye sınırı kadar bunu iyi düşünün bence’’dedi.

‘MÜZAKERE LÜKSÜMÜZ YOK’
Türk-İş olarak kıdem tazminatına konusunda hükümetten gelebilecek her türlü teklife kesinlikle kapalı olduklarını hatırlatan Türk-İş Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise emekçiler için büyük önem taşıyan kıdem tazminatı konusunda hiç bir sendikanın müzakere yapma lüksü olmadığını vurguladı. Kıdem tazminatına dokunmanın işçi kalesine dokumaktan farkı olmadığına dikkat çeken Büyükkucak, “Hak-İş Başkanı Salim Uslu gibi hükümetin taşeronları istedikleri kadar konuşsunlar bu zihniyeti zaten sendika olarak kabul etmiyoruz’’ dedi.
İkikişilik grev
Öte yandan Tez-Koop-İş Sendikası’nın, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü’nde yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendikanın önerilerinin Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) tarafından kabul edilmemesi ve yasal sürenin tamamlanması nedeniyle grev kararı alındı.
İşyerinde 2 çalışanın bulunduğunu kaydeden Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt önemli olanın sayı değil hak gaspı nedeniyle yapılan eylem olduğunu kaydetti.