17 Haziran 2009 Çarşamba

Faşist baskı ve terör Gazi’de Protesto Edildi !

Faşist diktatörlük krizin yarattığı sosyal patlama korkusunu devrimci ve demokrasi güçlere azgınca saldırıyla gidermeye çalışıyor. En son Esenyurt Haramidere'de bulunan Sabra Tekstil'de patron ve uşaklarının BDSPli devrimcilerine yönelik gerçekleştirdikleri silahli saldırı ve ardından 4 devrimcinin tutuklanması bu gerçeği gösteriyor. Saldırıya sesiz kalmayan BDSPnin çağrısıyla devrimcilerinde desteğiyle 16 Haziran akşamı Gazi Mahallesi'nde yapılan yürüyüşle protesto edildi.

GOP BDSP’nin gerçekleştirdiği yürüyüş saat 20.00'de Gazi mahallesi eski karakoldan başladı. En önde "Patron kurşunladı, polis terör estirdi, mahkeme tutukladı! Faşist baskı ve terör sökmeyecek! Eli kanlı katiller hesap verecek! / BDSP" şiarlı pankart taşındı. Yürüyüş boyunca emekçilere saldırıyı teşir eden konuşmalar gerçekleştirildi. Cem evi önünde emekçilere yönelik yapılan konuşmanın ardından basın metni okundu. Basın metninde gerçekleştirilen saldırının ilk olmadığına, son da olmayacağına değinildi. Krizin yarattığı yıkıcı etkilerini sosyal patlama unsurlarını biriktirmesinden korkan faşist diktatörlüğün baskı ve saldıılaırnı artıracağını buna karşı tek yolun örgütlenip birleşik mücadeleyi geliştirmekten geçti çağrııs yapıldıç Basın metninin okunmasının ardından atılan sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüş boyunca "Sabra Tekstil hesap verecek!", "Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!", "Yaşasın devrimci dayanışma!", "Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!" sloganları atıldı.

Yürüyüşü BDSP düzenlemişti ve çağrıya Devrimci Hareket, Mücadele Birliği Platformu, DHF, Partizan, DHB, TÖP ve Sosyalist Parti eyleme katılarak destek verdiler.

Faşizmi Döktüğü Kanda boğacağız !

17 Haziran 2009

DHB okurları