14 Haziran 2009 Pazar

TSK’dan psikolojik harp planı

TARAF gazetesinin dün manşetine taşıdığı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı, “gizli” ibareli “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nda çarpıcı bilgilere yer verildi.
TARAF gazetesinin dün manşetine taşıdığı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı, “gizli” ibareli “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nda çarpıcı bilgilere yer verildi. Belgede, AKP’nin ve Gülen cemaatinin zayıflatılmasına yönelik planların yanı sıra, Ergenekon sanıklarının savunulması, milliyetçi partilerin tabanının genişletilmesi gibi bir çok plana yer veriliyor.
Haberde Ergenekon tutuklusu Eski Asker, Avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği belirtilen planın Ergenekon’un 3. iddianamede de yer alacağı ifade edildi. Öztürk, aynı zamanda yine Ergenekon kapsamında tutuklanan Emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatlığını yapıyordu. Planın yazıldığı Genel Kurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü, Psikolojik Harp Dairesi’nin yeni adı.
Ergenekon Davası’nda sanık konumundaki emekli ya da muvazzaf askerlere sahip çıkılacağı belirtilen planda “TSK personelinin masum olduğu, irticayla mücadele ettikleri için iftira atıldığı haberleri yaptırılacak” deniyor. Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkilere de değinen planda, iki ülke ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberlere yazılı ve görsel medyada sürekli yer verilmesi hedefleniyor. Amaç şöyle anlatılıyor: Milliyetçi partilerin bu şekilde tabanı genişletilmeli.
Plana göre, faaliyetlerin birbiriyle senkronize şekilde üç bölüm halinde hayata geçirilmesi isteniyor. Bu planlar şöyle sıralanıyor:
- Eylemler Ergenekon davasının gündemi değiştiriliyor havası oluşmadan planlanacak
-Askeri suç kapsamında yapılacak Işık Evleri baskınlarında,silah, mühimmat, plan vb. materyal bulunması sağlanacak.
-AKP mensubu kilit haberleşmecilere kamuoyuna çelişkili açıklamalar yaptırılarak, parti-hükümet içerisinde bölünmeler yaşanıyormuş şeklinde algılanması sağlanacaktır.” (HABER MERKEZİ)

TSK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesinin haberi ile ilgili askeri savcılığa soruşturma emri verdi. Genelkurmay haftalık basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, “Bu gün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığı’nın hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haber ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal bir soruşturma emri verilmiştir” dedi.