20 Haziran 2009 Cumartesi

REDHACK açıklaması: "Dostlar, yoldaşlar, çeşitli milliyetlerden ezilen, çilekeş, fedakâr halkımıza. ."

REDHACK'in hiçbir üyesi yakalanmamıştır!
REDHACK'in bütün militanları görevleri başındadır!

1997'de devrimci dayanışma içerisinde zorluklarla kurulan devrimci dayanışmanın urunu RedHack (Kızıl Hackerlar) olarak, son donemde burjuva başında yer alan ve REDHACK'i karalamaya yönelik haberlerden kaynaklı, bu basın bildirisini kaleme alarak, siz yoldaşlarımızı ve ezilen fedakar halkımızı bilgilendirmeyi görev bilmekteyiz..

12/06/2009 tarihinde Hürriyet gazetesinde çıkan, Anadolu Ajansı patentli habere Gore, Urfa ve Antalya'da yapılan bir operasyonda 6 ki$i Kredi Kartı kopyalama suçuyla yakalanmış, yakalanan bu ki$ilerin, (habere göre) PKK adına kurulan REDHACK ile beraber çalıştıkları, devlet siteleri, polis ve kamu kurum ve kuruluşlarının sitelerini, REDHACK ile beraber kırdıkları iddia edilmiştir. (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11854255.asp)

Bu haberden birkac gun oncesindede ihlas Haber Ajansi'nin gectigi habere gore, Kizil Dayanisma ve REDHACK taraftarlari'nin cesitli platformlarda yuruttugu kampanyalardan biri olan KIMLIK kampanyasini, "PKK Kurdistan Kimligi Cikardi" basligiyla medya kuruluslarina aktarilmis, bilincli bir karalama kampanyasina gidilerek, REDHACK'i halkin kar$isina almaya yonelik bir manupulasyon kampanyasina giri$mi$lerdir. (bkz: http://www.ensonhaber.com/gundem/209603/kurt-pkk-kimlik-teror-kurdistan.html

Kuskusuz ki bu karalama kampanyalari sadece basin ve devlet cephesinden surmemekte, internette cesitli sosyal platformlarda, arkadaslik sitelerinde, "ZAYIF" insanlar kullanilarakta boyut kazandirilmakta, cesitli "hack haber" sitelerinde de "RedHack Sitesi Hacklendi" basligiyla SAHTE siteler delil gosterilerek, halkimizi REDHACK'e karsi kiskirtmaya calismaktadirlar..

REDHACK ve KREDI KARTI DOLANDIRICILIGI:
Hurriyet'in haberini okuduktan sonra, REDHACK basin burosu olarak, basindaki emekci dostlardan bu haberin kaynaginin, SanliUrfa Valiligi ve Anadolu Ajansi oldugunu ogrendik. Oncelikle boyle bir haberi gordugumuz icin sasirmadik. Zira, SanliUrfa Valiligi web sitesi, 19 Aralikn 2008 tarihinde REDHACK militanlari tarafindan hacklenmi$ (kirilmi$), ana sayfasina 19 Aralik Katliami'yla ili$kin bir bildiri ve orak-cekic birakilmi$ti.. Bu kuyruk acisini biz daha once, Izmir ve Antalya Valiliginde gormu$tuk. Milyon dolarlar odedikleri sistemlerinde, REDHACK'i ve Orak-Cekici goren fa$istlerin kuyruk acisiyla, oraya buraya saldirarak, REDHACK niyetine, bilgisayar sahibi dahi olamayan, garibanlari, "bunlar REDHACK'li" diye tesir ederek tutuklamalarini daha oncede yasamistik. Bu haberle beraber, hafizalarimiz tazelendi! Boylece, SanliUrfa Valiligi'ninde, kuyruk acisini henuz unutmadigini anlamis olduk! Fakat bu son olayda istina edilen sucun Kredi Karti suclamasi olmasi, PKK ile iliskilendirerek, "hakli her davayi", halkin "bolunme histerisi" kullanilarak, "bunlar PKK'li saldirin" gibisinden linç politikasina gidilmesine goz yumacak degiliz!

RedHack, "kredi karti dolandiriciligi" yapmaz, REDHACK, bankalar ve ozel sermayenin halki somurmesine karsin, bankalara "direk" saldirir. i$bankasi, Garanti bankasi gibi soyguncu bankalar daha once REDHACK'in gazabina ugramis bankalardir. RedHack, girilen sistemlerde, becerebilirse "kamulastirma" baglaminda, halkin olani alir, halka geri verir! Fakat Valilik ve burjuva medya, bilisim polisinin, yakaladigi 6 genci sirf demokrat olduklarindan dolayi REDHACK ile baglamakta, RedHack'i "adi bir suclu" gibi lanse etmekte, haber'in satir aralarinda yakalananlarin bilgisayarlarinda "uyusturucuyu ozendiren resimler var" denilerek, burjuvazinin "her telden" camur atma prensibini yeniden sahnelemi$lerdir. Bu oyunlarin tutmayacagi aciktir! RedHack'in halkin sorunlarindan yola cikan, yeteneklerini "kendi cikarlari" icin degil, fakirlerin, ezilenlerin cikarlari icin kullanan, gercek hack ilkelerine riayet ederek, sistemle uzla$mayan bir yapida oldugunu halkimiz ve devrimci kamuoyu iyi bilmektedir!

Ayrica yakalananlarla, REDHACK'in uzaktan yakindan bagida yoktur! RedHack militanlari 13 senedir kayip vermeden, savasini surdurmekte, kayip verse bile, bedel odemekten cekinmemektedir! Bunu dostta du$manda boyle bilmelidir!

REDHACK'in PKK adına kurulduğu yalanı
RedHack tuzugundede belirttigi gibi "hic bir orgute bagli degil, hic bir orgut tarafindan kurulmus bir olusum degildir" REDHACK, illegali esas tutan, devrimci ve KOMUNIST orgutler ba$ta olmak uzere tum devrimci orgutleri sahiplenir, butun devrimcilere ayni mesafede kalarak, onlarin gundemine gore hareket eder! RedHack, tuzugunde de belirttigi gibi, KOMUNIST bir orguttur! Uluslarin Kendi Kaderini Tanir ve ona gore hareket eder, Kurd Halkinin hakli talepleri icinde sava$ir! Ama TEK savastigi seyde bu degildir! Kurd halkini savunmak gorevlerinden sadece biridir. Cunku Kurd halki ezilmekte, kimliginden dolayi baski gormektedir. RedHack'te bunu, UKKTH geregi ve halklarin karde$ligi temelinde savunmaktadir! Fakat buna bakarak bizi A veya B orgutunden ilan edenlerin DEVRIMCI olmadigi, kar$i-devrim icin sava$tiklari aciktir! Leninizmi kendine rehber edinmi$ her devrimci gibi bizlerde, uluslarin "kayitsiz $artsiz" hak ve taleplerini savunmakta, HALKLARIN KARDESLIGI icin mucadele etmekteyiz.. Gecmiste nasil ki Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya Halklarin Kardesligini savundugu icin, "terorist" ilan edilmi$lerse, bugun bizlerede bunu diyecekleri aciktir!

Burjuva basin ve fa$istler, kendilerine kar$i gelen, hak ve ozgurlukleri savunan butun KOMUNISTLERE, "bu PKK'lidir" veya "bolucudur" diyerek, hakim ulus milliyetciligini koruklemeye calismakta, toplumun "bolunme histerisi" kullanarak, Kurd ulusu uzerinde gelistirilen imha ve inkar politikalarini arttirmayi hedeflemektedirler! Pek tabiki yine bu sayede, hakli kim bakilmaksizin, toplumsal linç devreye girmekte ve kar$idakine soz hakki dahi verilmeden linç edilmektedir. Onlara gore "hak ve taleplerini savunan herkez PKK'lidir" ve linc edilmelidir! Fa$izm, gecmiste Deniz, Mahir ve Ibo icin bunlari soyledi, daha sonra kim ona kar$iysa ASALA dedi ve $imdide PKK diyor.. Biz bu masallari daha onceden dinledik!


HACKHABER sitelerinde ve FACEBOOK gibi sosyal sitelerdeki karşı devrimci yönlendirmeler:
Bir diğer olay, RedHack'in desteklediği KIZIL DAYANISMA taraftarlarının Facebook üzerinde düzenlediği, internette son donemde artan , ki$ilerin kimliklerini istemeye varan fa$izan uygulamalara kar$i "KIMLIK" kampanyasinda, kullanilan "orak cekic'li ve devrimci onderlerin resimlerinin oldugu" (yandaki ornekteki gibi) kimlikler alinarak yerine PKK bayragi ve Kurdistan yazisi montajlanmi$, "PKK KURDISTAN KIMLIGI CIKARTTI" yalanı, haber olarak verilmi$tir! Yaptigimiz incelemeler sonucu iHA muhabirinin, bizim tarafimizdan yapilan ve seri numara kismina R97(RedHack 1997) yazan kimlikleri alarak, Marks, Che, Ibo, Mahir, Deniz gibi onderlerin resimlerinin yerine, masum bir yurtseverin resmi konularak te$ir ettigini tespit etmi$ bulunmaktayiz! R97 yazisi haric diger yazilar Ihlas Haber Ajansi tarafindan, "profesyonelce" montajlanarak, yerine Kurdistan yazisi gecirilmi$ buda IHA tarafindan ajanslara gecilmi$tir! Bu olayinda, yukarida bahsettigimiz olayla ortu$mesi bir tesaduf degildir! Olayi getirip PKK'ye baglamak, bunun uzerinden Kurd du$manligini koruklemek, Kurdistan yazisi ili$tirilerek, yukarida bahsetmi$ oldugumuz toplumda yaratilan ""bolunme piskozunu" tetiklemekten ba$ka bir amaca hizmet etmemektedir! Ayrica Kurd ulusunun siyasal taleplerinide gormezden gelmek icin, "bakin kimlik cikardilar bolunuyoruz" gibisinden halki ki$kirtmaya cali$mi$lar, ezilen ulus onderliginin yuruttugu bari$ cabalarini provakate etmeye cali$mi$lardir..

Formularize edecek olursak, Fa$izm, Kurd ulusunun hakli taleplerinden bahseden herkeze PKK'li diyerek te$ir etmekte, boylece "bolunme histerisindeki" bir kisim insan, kurd ulusunun taleplerini savunanlari "linç" etmeye calismakta ve sonuc olarak linç korkusundan dolayi, kimsenin Kurd halkini ve halklarin karde$liginin savunamamasini saglamaya cali$maktadir. Insalari, "kurtler eziliyor" demeye bile korkacak hale getirerek, sovenizmi yayginlastiriyorlar! Ayrica Internetteki sansure ve fa$izan baskilara kar$i yurutulen eylemi sabote etmeye calismalarida cabasidir!

Yine, bu haberlere paralel bir sekilde, gerek haber siteleri ve hack icerikli sitelerde, gereksede sosyal arkadaslik platformlarinda, REDHACK'e yonelik bir karalama kampanyasina giri$ilmi$tir! Bazi hack haber sitelerinde "redhack'in hacklendigini" idda eden haberler yayinlanmistir. RedHack'in TEK bir sitesi vardir O da www.kizilhack.org 'dur! Fakat, "kizil" ile basliyan siteler'i kendileri alarak veya "kizil" diye bir yer bulup hackledikten sonra, "REDHACK'in Sitesini kirdik" diyerek haber yapan, hacking camiasinda LAMER diye adlandirdigimiz bu ki$iliksiz unsurlar, yine halkimiz tarafindan cevaplandirilmi$lar, çogu yerde haberleri geri cekmek zorunda kalmi$lardir. (hatasindan donup ozur dileyen dostlari tenzih ediyoruz)

Ayrica Facebook gibi sosyal platformlar'da da, bilisim polisi tarafindan veya polisin yonlendirdigi ezik karakterdeki ya$i kucuk unsurlar tarafindan, REDHACK'i karalamaya yonelik, "bunlar terorist, anarsist pkk'li vb gibisinden "hicte tesaduf olmayan" kampanyalara girismislerdir! RedHack'in sinif mucadelesinin ustunu kapatarak, ulusal bir misyon bicenler, RedHack'i devletin diliyle suclayanlar, bu alcakca kampanyalar uzerinden, Kurd du$manligi yapan, Kurd halkina "alttan alta" kin kusan, Sinif mucadelemizin onunu kapatarak, hakli eylemlerimizi manupule etmeye calisanlara CEVABIMIZIN SERT OLACAGINI burdan bildiriyoruz!

Hürriyet’i, A.A'ni IHA'ni buradan uyarıyoruz!
Devletin saldirilarina, burjuva cepheden verdiginiz destek, karalama kampanyalarina kar$in, Reel-Sanal, butun platformlarda ensenizdeyiz! Bizim gucumuzu, yeteneklerimizi kucumsemeyin, bizi sadece sanala hapsolmu$ insanlar olarakta du$unmeyin! Bu turden haberlere devam ederseniz, bizimde savunma hakkimizi kullanacagimizdan ku$kunuz olmasin! Insanlik sucundan vaz gecin, halkin adaletinin sizide bulacagini unutmayin!

Bu kurulu$larin bunyelerinde cali$an gercek basin emekcilerinden ricamiz, bu tur haberlere tavir takinmanizdir! Sansür politikalarına karşın, devrimci haberleri objektif bir şekilde yayımlayarak, bu türden asparagas haberlere izin vermemenizdir! Unutmayin bu buyuk gazeteleri yaratan sizsiniz, sizin nasirli ellerinizdir! Burdan gercek basin emekcilerine selam gönderiyoruz!

HACKERLARA..
Hack demek, sisteme muhalif olmak demektir.. Hacker olmak demek, egemenlerin, zenginlerin, iletisim ve bilisim ozgurlugumuzu parayla kontrol etmesine kar$i olmak, kafa tutmak demektir! Halkin acilarinin yaninda olun, halklarin karde$ligi icin sava$in! Size sunulan ve zorunlu tutulan sinirlarda ya$amak zorunda degilsiniz! Yeteneklerinizi halka kar$i degil, halkla beraber halk icin sergilemelisiniz! Devletin istediklerini yapmak, devletin kuklasi olmak "hack" kavraminin kendisine terstir! Biz sistemin "uslanmaz" cocuklariyiz! Ve onlar bizi suclu goruyor! Bizi hapise atiyor! Tek istedigimiz "bilgi" ve bu bilginin evrenselle$mesidir! Bunu hazmedemeyenler bizlere baski kurarken, hackerlara du$en, birlik olmak ve "ezilenler" icin sava$maktir! Tum "gerçek" hackerlardan beklentimiz budur! Yalan haberlere alet olmayin, lamerlerin yolundan gidip, devletin yalakasi degil, halkin dostu olun, dogrulari soyleyin, dogrularla yol alin!

DEVRIMCILERE VE EZILEN HALKIMIZA!
Devrimcilere ve ezilen halkimiza bir kez daha deklare ediyoruzki, Bu olayda bedel odemedik fakat bedel odemekten de cekinmeyiz! Deniz, Mahir, ibo yol gostericimiz, ya$antilari ya$am orneklerimizdir! 1997'den bu yana, halk icin sava$an biz REDHACKER'lar, bu saldiri kampanyasinida, devrimcilerin destegiyle atlatacagimiza eminiz!

Orgut ayrimi yapmayan REDHACK'e, Devrimci Dayanisma geregi desteklerini her platformda bekliyoruz! Onlarin milyar dolarlari var, bizim ise onurlu bir yolumuz ve CELIKTEN yolda$ligimiz var!

Bir diger temennimiz, Devrimci Basın’ın bu türden asparagas haberleri te$ir etmesi, bizlerle ilgili haberleri fazlalaştırmalarıdır! Ayrıca, MUCADELE BIRLIGI sorumlu yazi i$leri mudurune REDHACK ile ilgili haber yapildigi icin dava açılmıştır! Fa$ist devletin bu tutumunu kınıyoruz! Gorevi haber vermek olan Devrimci Basina yonelik bu saldirilarin her daim kar$isinda olacagiz! MB emekçilerini sorumlu gazetecilik anlayışından dolayi kutluyor, selamlarımızı gönderiyoruz!

Son olarak, bireysel sitesi olan, forum veya sosyal platform sahibi olan yolda$larda REDHACK'i tanitma ve dusuncelerini kitlelere yayma noktasinda caba sarfetmelidirler! Ancak bu sekilde sansuru yikabilir, saldirilari bo$a cikarabiliriz! Biz yenilmeyiz cunku biz HALKIZ!

Ya$asin halklarin karde$ligi!
Yaşasın Türk ve Kürt halkının mücadele birliği!
Ya$asin devrim için savaşan örgütler!
Ya$asin devrimci dayanışma ve onun ürünü REDHACK!

Halk için “Hack!”
"Biz zengin sınıf için bir felaketiz!"
REDHACK / Basın Bürosu Haziran 2009
Red Hackers Association / RedHack
Kızıl Hackerlar Birliği / KızılHack
RedHack alt grubu RedStar!
______________________________________________________
Konuyla ilgili haberlerin yayinlandigi bazi adresler:

-Sahte kredi kartıyla dolandırıcılık
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11854255.asp

-Polis, RedHack'i Hackledi
http://www.63haber.com/haber_detay.asp?haberID=5092

- Sahte kredi kartıyla dolandırıcılık "iddiası"
http://www.gapgundemi.com/haber_detay.asp?haberID=4964

-BİLİŞİM SUÇLARI İLE MÜCADELE
http://www.urfahabermerkezi.com/news_detail.php?id=1459

-Urfa'da 5 REDHACKER Yakalandı!
http://www.urfapress.com/haberoku.php?id=13736

- SanliUrfa Valiligi Basin Bulteni
http://www.sanliurfa.gov.tr/haber_oku.asp?=&id=849%20

- Sanal Dolandırıcılara Şanlıurfa'da Operasyon

http://www.urfahaber.net/news.php?id=16340

-Sözde Kürdistan Cumhuriyeti nüfus cüzdanı çıkarıldı
http://www.ensonhaber.com/gundem/209603/kurt-pkk-kimlik-teror-kurdistan.html

- Kürdistan devletini kurma çalışmaları
http://turkmedya.com/V1/Pg/detail/NewID/285147/CatID/21/CityName/TownID/0/VillageID/0/SchoolID/

- Kürdistan devleti nüfus cüzdanı çıkardılar
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=192281

Konuyla ilgili RedHackerler yakalandı adi altında yayımlanan video:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58875915&searchid=b0fe31aa-c6ac-4a57-95fc-76bd4b7ba782
http://video.turk.net/video/izle/15700/Sahte-kredi-kartiyla-dolandiricilik-iddiasi---SANLIURFA/