21 Haziran 2009 Pazar

Hamaney’den Ahmedinecad’a destek

İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ‘reformcu’ aday Mir Hüseyin Musevi’nin destekçilerinin başlattığı gösterilerin 7. gününde, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran Üniversitesi’ndeki cuma namazı sırasında halka seslendi. Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın yeniden seçilmesini destekleyen Hamaney’i dinlemek isteyenler için özel otobüs seferleri düzenlendi. Hamaney’in konuşmasını dinlemek için on binlerce kişi Tahran’da bir araya geldi.
SİSTEMİ SAVUNDU
Konuşması televizyonlardan canlı yayınlanan Hamaney, “Bugün İranlıların sükunete ihtiyacı var” dedi. Düşmanların seçimleri sorgulayarak sistemin meşruiyetini hedef aldıklarını savunan
Hamaney, İranlıların inançlarına bağlı kalması, yanlış yollara sapmamaları gerektiğini söyledi.
Hamaney, “Kafa ve ruh huzuruna kavuşunca bilgece kararlar verebilirsiniz. Toplumun bugün barış ve sükunete ihtiyacı var” dedi.
1979 yılındaki devrimin ardından çeşitli olaylar yaşandığını hatırlatan Hamaney, “Ancak kararlı bir şekilde ilerleyen bu toplumda fırtınalı denizlerde sıkıntı yaşanmadı. Allah’ın yardımı ile bu toplum bütün yüksek hedeflerine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
‘YÜKSEK KATILIM ÖZGÜRLÜK GÖSTERGESİ’
Hamaney, 12 Haziran’daki seçimlere katılımın yüzde 85 olmasını büyük bir başarı olarak nitelendirdi.
Katılım oranının yüksek olmasının halkın sistem ile olan dayanışmasını gösterdiğini savunan Hamaney, “Halk özgür olmasaydı seçimlere katılmazdı. İslami yapıya olan güvenin kanıtı, bu seçimdir” dedi.
YABANCI BASINA YÜKLENDİ
Yabancı basının, seçimleri, sistem içi ile dışı arasındaki bir mücadeleymiş gibi gösterdiğini belirten Hamaney, “Düşmanlar, sistemde güven olmasaydı seçimlere katılım oranının düşük kalacağını biliyor. Düşük katılım olduğunda meşruiyet sorgulanır. Düşmanın istediği de bu” dedi. (DIŞ HABERLER)