1 Ekim 2009 Perşembe

IMF başkanına protestostolarla Karşılandı


IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Kahn, konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlarken bir protesto meydana geldi. Birgün gazetesinde çalışanı ÖDPli Selçuk Özbek i, IMF Başkanına ayakkabı fırlattarak İMFyi teşhir eden konuşmalar yaptı. Yanında bulunan Zeynep Kuray devrimci gençlik adına pankart açmak isterken polislerin saldırısına uğradı.

Ayakkabı fırlatma protestosundan sonra konferans salonundaki bazı öğrenciler de alkışlarla Kahn'ı protesto etti. Bu sırada Kahn, son soruyu da yanıtladı ve konferansı bitirdi.

Kahn'ın konferans salonundan dışarıya çıktığı sırada da, bazı öğrenciler ayağa kalkarak IMF ve Ak Parti aleyhinde slogan atarak Kahn'ı protesto etti. Protestonun ardından, konferansın bitmesiyle salon boşaltılarak basın mensupları üniversiteden çıkarıldı.

Bu arada, ayakkabı fırlatan Selçuk Özbek ile yanında pankart açmaya Zeynep Kuray polis tarafından gözlem altına alındı.

Öte yandan protestodan önce Öğrenci Kollektifleri ile Halkevleri üyeleri de IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın konferans verdiği Dolapdere'deki Bilgi Üniversitesi'ne girmek istedi. Polis göstericilerin içeri girmesine izin vermedi ve bir arbede yaşandı. Çıkan arbede bazı göstericiler yerlerde sürüklendi. Göstericiler, “IMF defol bu memleket bizim” diye slogan attı. Polis 17 göstericiyi yakapaça sürükleyerek gözaltına aldı.

BUSH'A DA AYAKKABI FIRLATILMIŞTI

IMF Başkanı Kahn'a yapılan ayakkabılı protesto ABD eski Başkanı George W. Bush'a yapılan protestoyu hatırlattı. Bush, Irak’a gerçekleştirdiği son gezide Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yaptığı basın toplantısında Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi ayakkabısını çıkarıp Bush'a fırlatmıştı.