3 Ekim 2009 Cumartesi

Mücadele meydana taşıyor!


İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, emperyalist haydutların toplantılarına yönelik protestolar çerçevesinde 4 Ekim Pazar günü bir etkinlik gerçekleştirecek.
İMF ve Dünya Bankası haydutları İstanbul'da gerçekleştirdikleri zirve kapsamında çalışmalara başladılar. Seminerler ve dosya sunumlarıyla başlayan etkinliklerin son iki günü olan 6-7 Ekim tarihlerinde ise toplantılar gerçekleştirilecek. İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik de toplantılara sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırıyor. 6 ve 7'sinde zirvenin yapılacağı kongre merkezine yürümeye kararlı olan birlik bileşenleri 4 Ekim'de ise Taksim'de kitlesel bir etkinlik gerçekleştirecek.
Taksim'de kitlesel etkinlik
Emperyalistlerin gerçekleştirdiği toplantıların ana gündeminin kriz ve krizin faturasının işçi-emekçilere kesilmesi olduğu biliniyor. Haydutlar yerin yedi kat altında işçi ve emekçilere yeni kölelik prangaları takmayı tasarlarken krizin faturasını ödemeyi reddeden direnişçi işçiler, akademisyenler, sendikacılar Taksim'de mücadele deneyimlerini paylaşacak, kapitalizmin krizini masaya yatıracak.
İki bölüm halinde gerçekleştirilecek etkinlikte “Kriz ve işçi sınıfı mücadelesi” başlıklı forumun ardından müzik grupları sahne alacak. Ayışığı Müzik Topluluğu, Kara Güneş, Sesler ve Düşler ile Gece Tutuştu ezgilerini antiemperyalistlerle paylaşacak.
Etkinlik 4 Ekim Pazar günü 16.00-19.00 saatleri arasında Taksim Meydanı metro çıkışında gerçekleştirilecek.