18 Kasım 2009 Çarşamba

25 Kasım hazırlıklarından...

Yürüyüş güzergahı Çapa-Beyazıt olarak belirlendi. Pazar günü HSGSS Platformu destek eylemi yapıyor.

Grevli TİS'li sendika hakkı için yapılacak 25 Kasım grevine hazırlıklar sürüyor.

25 Kasım günü işbırakmalardan sonra bir miting düzenlenecek. Mitingin güzergahı Çapa-Beyazıt olarak belirlendi. KESK'in saatini daha sonra belirleyeceği toplanma Çapa Tıp Fakültesi önünde başlayacak. Toplanmanın ardından Beyazıt'a yürüyüş yapılacak.

Anadolu yakasından gelenlerse Sirkeci'de buluşup Beyazıt'a yürüyecek.

Mitinge Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu da katılacak. Platform 25 Kasım'dan önce, greve destek için 22 Kasım pazar günü 13:00'te Bakırköy'de eylem yapacak. Bakırköy Sahil'deki Mado önünde toplanılıp Bakırköy Özgürlük Meydanı'na yürüyüş yapılacak.

23 Kasım günü Pazartesi günü saat 11:00'de Taksim Hill Otel'de grevi destekleyen sendika ve meslek örgütlerinin genel başkanlarının katılımıyla bir basın toplantısı yapılacak.

Eğitim-Sen'den velilere çağrı
Eğitim-Sen de 25 Kasım grevi kapsamında okullarda velilere bildiri dağıtımını sürdürüyor.. Dağıtılan bu bildiri metinlerinde velilere seslenilerek 25 Kasım'daki grevi desteklemeye çağrı yapılıyor. Bildiride eğitimin, sağlığın paralı hale geldiği, vergilerin borçlanmaya, faize ve silahlanmaya gittiği, krizin yükünün emekçilere yıkıldığı belirtiliyor, ardından neden greve çıkıldığı anlatılarak talepler sıralanıyor:
Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılması, okullara ödenek verilmesi, herkese iş, çalışana iş güvencesi, vergide adalet sağlanması, emeği ile geçinenlerden gelir vergisinin 10 puan düşürülmesi, ÖTV, KDV adı altında zenginlere uygulanan indirim ayrıcalığının kaldırılması, emeklilere insanca yaşayacak bir ücret ödenmesi, herkese yaşam hakkı, barınma, beslenme hakkı ve sosyal güvence, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetlerin nitelikli ulaşılabilir ve parasız olması için greve gidiyoruz.
Bildiri metninde son olarak velilere "Haklarımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkmak için 25 Kasım 2009 günü GREVE gidiyoruz. Tüm velilerimizi, dostlarımızı grevi desteklemeye davet ediyoruz" çağrısına yer veriliyor.