20 Kasım 2009 Cuma

YARSAV'ın başına kadife eldivenli demir yumruk

YARSAV’ın yeni başkanı Emine Ülker Tarhan, rota değişikliği yapmayacak. Yargıtay’da tetkik hakimi olan Tarhan, TCK’daki "Tehdit ve Hakaret Suçları" konusunda uzman.

YARSAV’ın kurucu Başkanı, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun ardından, bu göreve seçilen Emine Ülker Tarhan, Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin rotasında bir değişim yaşanmayacağının sinyallerini verdi. Eminağaoğlu döneminde YARSAV’ın Genel Sekreteri olan Tarhan, "Tehdit ve Hakaret suçları’’ konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor.Tarhan göreve başlamasının ardından, ''Yargı bağımsızlığı ve demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin tüm kural ve kurumlarıyla yaşama geçirilmesi hedefiyle mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz'' dedi.

GENEL SEKRETERDİ
Yargıtay’da tetkik hakimi olan Tarhan, Eminağaoğlu döneminde de Genel Sekreter olarak görev almıştı. Tarhan, Türk Ceza Kanununda yer alan "Tehdit ve Hakaret Suçları’’ konusunda uzman bulunuyor. Bu konuda bir kitap da yazan Tarhan, "Türk bayrağı, TBMM" gibi, "Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar" konusunda da inceleneler yaptı. Tarhan’ın bir başka uzmanlık alanı da Basın Kanunu ile ilgili bulunuyor. Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı üzerindeki tehditlerin ''had safhada'' olduğunu savunan Tarhan, ''Yargının kuşatılmasından tüm toplumun zarar gördüğünü'' vurguluyor.

1208 ÜYESİ VAR
Hakim ve Savcıların mesleki örgütlenme örgütü olan YARSAV’ın bin 208 üyesi bulunuyor. Bublardan yüzde 7.5’i Yargıtay, yüzde 1.2’si ise Danıştay üyelerinden oluşuyor. YARSAV üyeleri arasında yüzde 30 oranında Savcılar, yüzde 37 oranında da hakimler yer alıyor. YARSAV’ın yeni yönetime daha önce görev yapan isimler de yeniden girdi. Önder Tekin Genel Sekreter, Murat Arslan Sayman, Kazım Dağdeviren, Nuh Hüseyin Köse ve Fetih Sayın ise Başkan yardımcısı oldu. Dağdeviren daha önce de aynı görevde bulunuyordu. Yeni Genel Sekreter Önder Tekin de daha önce yönetim kurulu üyesiydi.