22 Kasım 2009 Pazar

300 Kürt tutsak 24 gündür açlık grevinde

Suriye’de Edra cezaevindeki PYD’li 300 tutsağın 30 Ekim’de başlattığı cezaevlerindeki koşulların iyileştirmesi için başlattıkları açlık grevi 24’üncü gününe girdi. Şam Devlet Mahkemesi ise açlık grevindeki 5 tutsağa hapis cezası verdi.

Başkent Şam’da bulunan Edra Cezaevi’ndeki PYD’li tutsakların 30 Ekim’de başlattığı açlık grevi devam ediyor. Tutsaklar aile görüşlerinin sağlanması, radyo ve TV verilmesini talep ediyor.

KCK’nin Güneybatı Kürdistan seksiyonu KCK-Rojhilat, tutsak ailelerinin 16 Kasım günü çocukları ile görüşmek için giden tutsak ailelerine yetkilerin izin vermediğini bildirdi. KCK, açlık grevindeki bazı tutsakların sağlık durumlarının da giderek kötüleştiğini kaydetti.300 PYD’li tutsağın başlattığı açlık grevine Avrupa’nın birçok kentinde de yapılan eylemlerle destek veriliyor. PYD’liler ikinci kezdir açlık grevine giriyorlar. Daha önce işkencesi ile meşhur Seydnaya cezaevinde de yapılan açlık grevi 17 gün sürmüştü.

AÇLIK GREVİNDEKİ TUTSAKLARA HAPİS CEZASI
Öte yandan tutsaklar koşullarının düzeltilmesini isterken Şam Devlet Güvenlik Mahkemesi açlık grevindekilere hapis cezaları verdi. Mahkemenin 17 Kasım günü 5 PYD’liye daha hapis cezası verdiği öğrenildi. Tutsakların açlık grevinde oldukları için duruşmaya katılmadıkları bildirildi. Hapis cezası alan PYD’li tutsakların isimleri şöyle: Munzir Ebdil Fetah Şor, Ciwan Mihemed Ehmed, Hesen Xalid Qido, Xelîl Feydê Delî, Menan Ehmed Seydo. (Kaynak: Fırat News)