22 Kasım 2009 Pazar

Tez Koop-İş, Migros'ta 24 Kasım'da greve çıkıyor!

Tez Koop-İş Sendikası Migros’ta greve gidiyor. Migros, Tansaş ve Şok marketinde çalışan Tez Koop-İş’te örgütlü işçiler 24 Kasım’da grev pankartını asıyor, grev çadırlarını kuruyor.

Tez Koop-İş’te örgütlü işçiler mücadelelerini grevle sürdürüyor.Türk-İş’ bağlı Tez Koop–İş sendikası ile Migros Ticaret A.Ş. işverenliği arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde başlayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Tez Koop-İş sendikası 28 Eylül 2009 tarihinde grev kararı almış ve bu güne kadar işverenle görüşmeler yürütmüştü. Sendika yapılan görüşmelerde hiçbir ilerleme sağlanamadığını ve bunun için 24 Kasım’da greve gideceklerinin açıkladı.

Tez Koop–İş, Migros’ta 24 Kasım’da grevde
Grev kararı bugün Tez Koop-iş Genel Başkanı Gürsel Doğru tarafından açıklandı. Doğru, İstanbul’da Başkanlar Kurulu’nun olağanüstü toplandığını ve Migros grevinin hazırlık sürecinin oluşturulacağını açıkladı.

Gürsel Doğru yaptığı açıklamada “Sendikamız ile Migros arasında 1983 yılından beri Toplu İş Sözleşmesi imzalanmaktadır. Bu süreçte 2 büyük grev yaşanmıştır. İşverenin sergilediği uzlaşmaz tutum, üçüncü Migros grevini kaçınılmaz hale getirmektedir. Sayıları 1350’yi bulan Migros, Tansaş ve Şok işyerlerinin tamamında, üyelerimiz greve çıkmaya hazırdır. Bu konudaki tüm hazırlıklar yapılmıştır. Bundan sonra bu grevin en etkili şekilde sürdürülmesi için çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

13.400 işçi greve çıkıyor
Migros sözleşmesi kapsamında 13.400 üyelerinin bulunduğunun belirten Doğru, bıçağın kemiğe dayandığını ve hakları için greve çıkacaklarının vurguladı. Taleplerinin artık vazgeçilemez olduğuna dikkat çeken Doğru, “Bu süreçten sonra sendikamızın yapacağı tek şey, üretimden gelen gücümüzü en etkili biçiminde kullanmaktır” diye belirtti. Gürsel Doğru; açıklamasının sonunda dayanışma çağrısında bulundu ve şunları kaydetti;

İşçiler greve çıkıyor şimdi dayanışma zamanı
“Üyelerimiz 24 Kasım’da grevde olacaktır. Grev süresince dost ve kardeş sendikalarımızdan, siyasi partilerden, basınımızdan, demokratik kitle örgütlerinden, halkımızdan destek ve dayanışma bekliyoruz. Üretimden gelen gücümüzü tüketimden gelen gücümüz ile birleştirmek istiyoruz. Ancak böyle başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Şu aşamadan sonra tüm toplumu duyarlı hale getirmek ve Migros işçileri ile dayanışma içinde olmaları için çalışacağız. Uluslararası alanda üyesi olduğumuz Uni Küresel Sendikası'yla iletişim kuruldu. Kendilerinden her türlü dayanışmayı ve desteği alacağız. Bu grevin başarıyla yürütüleceğine inanıyoruz. Zafer direnen emekçinin olacaktır.”