26 Kasım 2009 Perşembe

Yürüyüş'e kapatma

Sermaye devletinin muhalif basına yönelik sansürcü uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Yürüyüş dergisinin son sayısı toplatıldı. Basına yönelik sansür uygulamalarının öncelikli hedefi konumunda olan devrimci basına yönelik bu yeni saldırıyı kınıyor, Yürüyüş dergisinin konuya ilişkin yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz.

"Dergimize yine toplatma ve yeni kapatma
Dergimiz Emperyalizme ve Oligarşiye Karşı YÜRÜYÜŞ’ün 22.11.2009 tarihli 21. Sayısı toplatıldı ve 15 gün süreyle yayını durduruldu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22.11.2009 tarihli, 2009/1028 Değişik İş, 2009/2343 Soruşturma sayılı kararında toplatma ve yayın durdurma gerekçesi olarak: “Amerika Defol Bu Vatan Bizim”, “Halk Cephesi İncirlik Yönünde”, “Emperyalizme Karşı Halkların Birliği Sempozyumu”, “Eyüp Baş İçin Anmalar, Mesajlar, Tutsaklıklar ve Mücadele İle Dolu Bir Geçmiş”, “Dev-Gençler Amerika Defol Demeye Devam Ediyor”, “Kürt Milliyetçi Hareketi Özür Dilemelidir”, “5 yıllık Bu Bilanço Hangi Gerekçeye Sığdırılabilir!”başlıklı yazı ve haberlerde terör örgütün propogandasının yapıldığı, suç ve suçlunun övüldüğü gösterilmiştir.

Emperyalizme ve ülkemizdeki ABD varlığına, ABD işgaline karşı çıktığımız, bağımsızlık demokrasi sosyalizm mücadelesinde omuz omuz mücadele ederken şehit düşen Eyüp Baş yoldaşımızla ilgili yazdıklarımız için “ terör propagadandası yaptığımız” , “suç ve suçluyu övdüğümüz” iddia edilmektedir.

Bu iddiaların keyfiyeti, hukuksuzluğu bir yana iktidarın Amerikancı, emperyalizmin kültürüyle yozlaşmış halinin alenen göstergesidir. Emperyalizme karşı çıkmak, bu ülkenin sömürülmemesini, bağımsızlığını istemek, katil ABD’nin Ortadoğu halklarını katletmek için kullandığı üslere karşı çıkmak “suç”sa biz bu “suç”u işlemeye devam edeceğiz. Bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm yolunda şehit düşenleri anmak “suç”sa biz bu “suç”u işlemeye devam edeceğiz. Bu “suç”ların bedeli neyse ödemeye hazırız ve iktidarın hiçbir politikası bizi gerçeklerin, doğrunun, halkımızın yanında yeralmamızı engelleyemez. Gerçeklerin yazılmasından rahatsız olan iktidarın yasak, sansür, baskıdan başka izleyebileceği yol yoktur. Amerikancı, işbirlikçi yüzlerini saklamanın yolunu, çaresini sansür, yasak, baskılarda arasalarda Amerikayla, emperyalizmle işbirliklerinin hesabını ergeç vereceklerdir. Biz bu gerçekleri yazmaya, Amerikancıları, işbirlikçileri teşhir etmeye devam edeceğiz.

Susmayacağız... Bizi Susturamayacaksınız!
EMPERYALİZME VE OLİGARŞİYE KARŞI YÜRÜYÜŞ