30 Kasım 2009 Pazartesi

Devrimci Halkın Birliği, Merkez Büro’ya hırsız görüntüsü altında polis tacizi ve komplosu!

BASIN AÇIKLAMASI
Devrimci Halkın Birliği, Merkez Büro’ya hırsız görüntüsü altında polis tacizi ve komplosu!

Pazartesi günü sabah saat 9.30 sırasında merkez büro çalışanları işlerinden dolayı dışarıya çıktıkları sırası da han kapalı olmasına ve derginin kapısı kilitli olduğu halde bir saat sonra büroya dönen arkadaşlarımız kapının açık ve büronun karıştırılmış olduğu ve çekmecelerin kurcalandığı, telefonların ve kartların kontrol edildiği ve kasada bulunan 200 TL’nin gasp edilmesiyle karşılamışlardır. Dergimizi çalışanlarına yönelik her hangi bir olumsuz gelişmede polisi sorumlu tutacağımız herkesin bilmesini istiyoruz. Polisin bir çok devrimci kurma komplo tezgahladığını biliyoruz. Daha önceden de merkezi büromuz Beyoğlu’nda hırsızlık görüntüsü altında polislerce talan edilmiş ve büronun bilgi sayarı çalınmıştı.

Polisin bilinen korku yaratma, komplo kurma ve taciz etme taktiklerinden birisidir, hırsızlık görüntüsüyle devrimci kurumları talan etmek ve dinleme araçları koymaktır.

Bir yandan demokratikleşiyoruz palavraları atılırken diğer yandan işçilere, emekçilere ve devrimciler yönelik faşist baskı ve kuşatma Kürtlere yönelik linç saldırıları dur durak bilmeden sürüyor.

Gerçeklerin savunucusu ve sürdürücüsü olan devrimci yayınlar ve kurumlar hedefe alınarak, polis kuşatması genişletilerek, kapatmalar yaygınlaştırılarak, devrimcilerin sesi boğulmaya çalışılıyor. Ne ki faşist diktatörlük ve AKP hükümetinin işçilere, emekçilere, Kürtler ve devrimlere yönelik saldırıları ve korku dağlarını yükseltme çabaları sökmeyecek, devrim, özgürlük ve sosyalizm için dövüşenler devrimci çizgilerinde inatla, ısrarla ve cesaretle yürüyeceklerdir. Polisin dergimize yönelik hırsızlık görüntüsü altındaki taciz ve komplo girişin mini kınıyor, tüm devrimcileri, devrimci sosyalist basına yönelik faşist baskı ve saldırılara ortak tutum almaya çağırıyoruz.

Devrimci ve Sosyalist Basın Susturulamaz!
Polis Saldırı ve Komplolarına Sessiz Kalmayalım!

30 Kasım 2009
DEVRİMCİ HALKIN BİRLİĞİ