30 Kasım 2009 Pazartesi

Filistin halkına komünistlerden destek

Filistin Halkıyla Dayanışma Günü'nde dünya komünist partileri İsrail'i kınarken, uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdılar.

Kanada Komünist Partisi (CPC), Kanada'nın Filistin politikasına karşı bir eylem düzenledi.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle dün Kanada'nın Manitoba eyaletinin merkezi Winnipeg'de düzenlenen eylemde, Kanada meclisinin İsrail yönetimine tek yanlı desteği protesto edildi. “İşgale son”, “Kanada barışın sesi oldun” yazılı pankartlar taşıyan CPC üyelerine, Manitoba'da yaşayan İsrailliler ve Filistinliler de destek verdi.

Eylemde bir açıklama yapan CPC Manitoba örgütü yöneticisi Darrell Rankin, “İsrail konusunda körlük var. Gözlerimizi açmalı bölgede savaş tehlikesinin kaynağının ne olduğunu görmeliyiz” diye konuştu.

Winnipeg'de göçmen olarak yaşayan İsrailli Arap Tahir İbrahim ise, Filistin halkına desteği nedeniyle İsrail toplumu kendisini “hain” olarak görecekse, bunun bir kendisi için bir gurur kaynağı olacağını söyledi.
İspanyol komünistler de Filistin'in yanında
Filistin halkına dün bir destek de İspanya Halklarının Komünist Partisi'nden (PCPE) geldi.

“Filistin halkının mücadelesi bizim mücadelemizdir” başlıklı yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki katliamları hatırlatılarak, İsrail'in bu rahatlığının arasında yabancı devletlerin onayının yer aldığı savunuldu.

Açıklamada, İsrail'in Yahudi çoğunluğun hakim olduğu bir devlet ısrarına dayanan Siyonist bir proje olduğu ve bu nedenle Filistin halkının dünyadaki en “yurtsuz” halk olduğu ifade edildi.
PCPE'nin açıklamasında İsrail hakkında insanlığa karşı suçlardan dava açılması ve Filistin halkının hakları için harekete geçilmesi talepleri de yer aldı.