21 Kasım 2009 Cumartesi

DHF: "Baskı ve sindirme politikaları demokratik haklar mücadelemizi engelleyemez!"

Demokratik Haklar Federasyonu'nun "Baskı ve sindirme politikaları demokratik haklar mücadelemizi engelleyemez!" başlıklı kamuoyuna açıklaması

Emperyalistlerin ve uşağı hâkim sınıfların yoğunlaşan saldırılarına karşı ezilen milyonların demokratik haklar mücadelesi de gelişmektedir.

Hâkim sınıflar bir taraftan “demokratik açılım” aldatmacalarıyla ezilen milyonların bilinçlerini bulandırırken diğer taraftan devrimci-demokratik kurumlara ve halka saldırmakta sınır tanımamaktadır.

Polis tarafından sokak ortasında sorgusuz sualsiz öldürülen, dövülen onlarca insanımızın maruz kaldığı vahşet; Kürtlerin, ezilen milliyet ve inançların demokratik hak ve özgürlüklerine yönelen saldırılardan; kadınlar üzerinde yoğunlaşan şiddetten, işçilerin işlerinden çıkarılmalarından ve devrimci kurumlara yapılan baskınlardan bağımsız değildir.

Devlet; toplumun bütün kesimlerine azgınca saldırmakta ve giderek daha da pervasızlaşmaktadır. Devletin “farklılaşan” saldırıları, ezilen milyonları sindirmeye ve tepkisizleştirmeye yöneliktir.

Nihayetinde hâkim sınıfların artan ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel vb. saldırıları halkımızın haklı kavgasına yönelmekte ve bu kavganın devrimci dinamiklerini törpüleyerek düzen içileştirmeyi hedeflemektedir.

Halkımızın demokratik haklar mücadelesinde giderek daha fazla görünür olmaya başlayan Federasyonumuz, son 1 yılda ülkenin birçok yerinde çeşitli saldırıların hedefi oldu.

Üye ve taraftarlarımıza yönelik son saldırı bugün İstanbul’da gerçekleşti. Ali Haydar Ben, Ercan Konuklu, Besime Gülçiçek, Gülden Koparan, Kurtuluş Derman ve Doluhan Yılmaz isimli arkadaşlarımız hiçbir gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alınmışlardır.

Federasyonumuz hiçbir baskı ve sindirme politikasının demokratik haklar mücadelesini engellemeyeceğini bir kez daha ilan eder!

Hâkim sınıfların Federasyonumuza yönelen saldırılarını politik kitle faaliyetlerinde derinleşerek ve halkın haklı mücadelesini yükselterek boşa çıkaracağız!

Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılsın!
Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!
Yaşasın demokratik haklar mücadelemiz!
Kaynak: Demokratik Haklar Federasyonu