19 Kasım 2009 Perşembe

Fethullah Gülen: 'Tunceli Alevileri dinsizdir!'

Fethullah Gülen, “Türkiye’deki Kızılbaş meselesi”ni de irdelediği konuşmasında, Tunceli Alevileri hakkında şöyle konuşmuş: “Fakat esas, aslen Nuseyri olan, Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş, aslen Nuseyri olan, Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasında... Bunlar Türkiye’de gaileler açtığı zaman, devletinizle, ordunuzla bu işin karşısına çıkamazsınız. Ve bunların dinleri yoktur. Nuseyri akidesi vardır. Allah insandır, insan Allah’tır. Allah insanın içine girmiştir. Allah insanlığa itaat etmiştir. Bu anlayış hakimdir.”

Gülen'in iddiasına göre, eğer Kürt sorunu ile ilgili olarak "ver-kurtul" yaklaşımı benimsenirse, bu sefer sıra "Kızılbaş meselesi"ne gelecek... "Bunların içinde" mollaların, hocaların, şeyhlerin ve dindarların olduğunu söyledikten sonra açtıkları okullarda ve üniversiteye hazırlık kurslarında "bunlarla" diyalog kurabildiklerini ekleyen Gülen, Yörüklerle ("bizim" diye nitelediği "Tahtacılar"la), Tunceli Alevilerinin farklı olduğunu vurguluyor... Hatta, Tunceli Alevileri için, "ben bunlara Alevi demiyorum" diyor... Ve sonra da yukarıda aktardığımız sözleri sarf ediyor. (haberveriyorum.net)
.
Videoyu başından itibaren izlemekte ve Gülen’in TSK hakkındaki değerlendirmelerinden haberdar olmakta da yarar var. http://www.dailymotion.com/video/x74htc_turk-kurtalevi-sunni_lifestyle