30 Kasım 2009 Pazartesi

Harç protestosuna 5 yıl hapis istemi



Foto: Harç protestosuna 5 yıl hapis istemi

ANKARA (29.11.2009)- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Genç Sen'liler hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Genç Sen'liler, harçlara zam yapılmamasını istedikleri için 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Yüzde 500'lük harç zamlarının görüşüldüğü Bakanlar Kurulu toplantısını protesto eden Genç Sen üyelerine dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Eyleme katılanın da katılmayanın da yargılandığı davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddinamede, eyleme katılmayanların da cezalandırılması isteniyor. Öğrencilerin, 19 Ağustos 2009 tarihinde, yüzde 500'lük harç zammına karşı Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı sıralarda gerçekleştirdiği eylem, iddianamede, “izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü” olarak geçti. Yüzde 3 memur maaşlarının ardından, harçlara zam yapılmamasını isteyen öğrencilerden 4'ünün, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşünün yönetiminde” yer aldığı, 5'inin “izinsiz eyleme müdahale sırasında cebir ve şiddet göstererek polise mukavemette bulunduğu”, 31'inin de “eyleme devam edip dağılmadıkları” ileri sürüldü.

İddianamede, 40 kişi hakkında, 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Genç Sen üyeleri yüzde 500'lük harç zamlarının görüşüleceği Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakanlık önüne yürümüştü. Polis, eyleme saldırmış, Genç-Sen üyesi 14 genci gözaltına almıştı. Gözaltına alınan Genç-Sen'li kadınlar, polis tacizine ve şiddetine uğramıştı.