22 Kasım 2009 Pazar

Halk Cephesi'nden "Ankara'da meşaleli yürüyüş!"

'Amerika Defol Bu Vatan Bizim'kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek olan İncirlik Yürüyüşü öncesi Ankara'da bir çağrı eylemi yapıldı. Halk Cephesi Ankara Temsilciliği tarafından yapılan eylem için 20 Kasım Cuma günü 17.30'da Sakarya Caddesinde toplanıldı. Burada Sakarya Caddesi esnafı ve toplanmaya başlayan kitleyi izleyen halka yönelik olarak ajitasyon yapıldı.

"İşçiler, Köylüler, Memurlar, Esnaflar, Aydınlar, Ev kadınlar, İşsizler, Emekliler, Öğrenciler! İncirlik'e yürüyoruz! Dünya halklarını kana ve gözyaşına boğan emperyalist haydutluğa karşı yürüyoruz!

Anadolu halklarının anti-emperyalist geleceğini kuşanıp yürüyoruz! Amerika Defol Bu Vatan Bizim Diyorsan, Sen de Katıl Bize..." sözleriyle yapılan ajitasyon etraftaki insanlar ve Halk Cepheliler tarafından çoşkuyla alkışlandı. "22 Kasım'da İncirlik Önündeyiz. İncirlik Üssü kapatılsın." yazan Halk Cephesi imzalı pankartın açılmasıyla kortej de oluşturuldu.

Meşaleler ve "İncirlik Üssü Kapatılsın!", "Amerikancılar; 142 Bin İşgalci Yankee'ye 'Gelin' Diyor! Devrimciler; 'Defolun' Diyor!", "Amerika Defol Bu Vatan Bizim!" ve "40. Yılında DEV-GENÇ Saflarında Birleşelim!" dövizleri ile Halk Cepheliler yürüyüşe başladılar. "İncirlik Üssü Kapatılsın!, Ortadoğu Halkları Yalnız Değildir! Ne ABD Ne AB Bağımsız Türkiye! Katil ABD İşbirlikçi AKP!, Emperyalistler Yenilecek Direnen Halklar Kazanacak!, Halkız Haklıyız Kazanacağız!" sloganları ve ajitasyonlarla yapılan yürüyüşte; güzergah boyunca alkışlayan, sloganlara katılan insanlar hiç eksik olmadı. Yüksel Caddesi'ne gelindiğinde burada basına ve halka hitaben Halk Cephesi Ankara Temsilciliği'nin açıklaması okundu. Yaklaşık 65 kişinin katıldığı, açıklamada okunan metnin tamamı şöyledir: "Bu ülkenin vatansever gençleri, kadınları, kamu emekçileri, işsizleri, çocukları, işçileri, mimar ve mühendisleri olarak, AMERİKA DEFOL BU VATAN BİZİM DİYORUZ!

10 Ekim'de başlattığımız kampanyamızla, dört bir yanda, halkımızı bağımsızlık için mücadeleye çağrıyoruz.Bağımsız bir ülkede yaşamak istediğimizin en somut göstergesi olarak da İncirlik'e yürüyoruz. İncirlik'e yürüyoruz, çünkü incirlik, dünya halklarının baş düşmanı Amerikan emperyalizminin katliam merkezidir. İncirlik üssünden kalkan uçakların Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de genç yaşlı, çoluk çocuk demeden yaptığı katliamların, işkencenin, işgallerin son bulması için yürüyoruz. İncirlik üssüne yürüyoruz...

Çünkü; bağımsız bir ülkede yaşamak istiyoruz. Kendi vatanımızda halklara ölüm kusan bir karargahın varlığına son vermek istiyoruz. İşbirlikçi AKP iktidarı ve oligarşi, ülkemizi ve gençlerimizi emperyalizme pazarlamaya devam ediyor. Onlar, işbirlikçiler, emperyalizme gelin diyor. Bizler, devrimciler ise yıllardır DEFOLUN diyoruz. İncirlik üssüne yürüyoruz...

Çünkü; önümüzdeki günlerde İncirlik üssüne gelecek olan 142 bin katil, tecavüzcü, işkenceci yankeenin kanlı postallarıyla topraklarımızı kirletmesini engellemek istiyoruz. İncirlik üssüne yürüyoruz... Çünkü; Afganistan'a asker gönderilmesini istemiyoruz. Gençlerimizin Amerikanın askeri, Afgan halkının katili olmasına karşıyız. Anadolu topraklarının emperyalistlerin çıkarları için kullanılmasını engellemek ve İncirlik ve tüm Amerikan üslerinin kapatılması için İncirlik üssüne yürüyoruz...

Amerikan emperyalizmine karşı olmak onuruna, namusuna, şerefine sahip çıkmaktır. Bu zulme karşı olmak; genciyle, yaşlısıyla, kadını, erkeğiyle her ulustan, her inançtan, her kesimden halkımızın, vatanını seven herkesin görevidir Bu ülkede yaşayan herkesin ortak talebi olarak, taleplerimizi bir kez daha haykırıyoruz: Halkımızı iliğine kadar sömüren bağımlılık anlaşmalarına son verilsin. NATO'dan çıkılsın ve Afganistan'a asker gönderilmesin. Anadolu topraklarını emperyalistlerin çıkarları için ardına kadar açan işbirlikçiliğe son verilsin! İşçiler, köylüler, öğrenciler, işsizler, memurlar, emekliler, aydınlar, sanatçılar ve tüm halkımızın bu katliamlara, zulme ve işkenceye karşı olduğunu bağımsız bir ülkede yaşamak istediğini biliyoruz. Tüm halkımızı onuruna sahip çıkmak için, bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz! Tüm vatanseverleri 21 Kasım'da bizlerle birlikte bu onurlu yürüyüşe katılmaya; 22 Kasım'da İncirlik Üssü önünde olmaya çağırıyoruz. 21 Kasım 2009 Cumartesi günü, yarın, diğer illerden gelen arkadaşlarımızı karşılamak için 15.30'da Sıhhiye Toros Sokak'ta olacağız. Tüm halkımızı ve basın emekçilerini de bu karşılamaya katılmaya çağırıyoruz.

KATİL ABD İŞBİRLİKÇİ AKP!
İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN!
AMERİKA DEFOL BU VATAN BİZİM!
NE ABD NE AB BAĞIMSIZ TÜRKİYE!
KAHROLSUN EMPERYALİZM!
YAŞASIN HALKLARIN MÜCADELESİ!"

Açıklamadan sonra hep bir ağızdan Grup Yorum tarafından yapılmış olan "Defol Amerika" marşı söylendi. Sloganlarla ve "22 Kasım'da İncirlik Üssü'nün Önündeyiz. İncirlik'in Kapatılması için Yürüyoruz. Bu Düşmanlık, Alçaklık, İşkence Üssü'ne Sen de Karşıysan, Sen de Emperyalizme Karşıysan Sen de Vatanseversen Bu Yürüyüşe Sen de Katıl! Vatanseverleri, İlericileri, Devrimcileri, Tüm Halkımızı 22 Kasım'daki Bu Onurlu Yürüyüşe Katılmaya Çağırıyoruz!" sözleriyle yapılan ajitasyonla eylem sona erdi.