27 Kasım 2009 Cuma

Başbakan KESK'i açık hedef gösterdi

2.5 milyon memurun yaptığı uyarı greviyle ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, grev sorusuna kızdı ve "Biten işi konuşmanın anlamı var mı? Yaptırım olacak. Sami Evren'in Başbakan'ın sözüne baş eğmesini beklemiyoruz hukuka baş eğmesini bekliyoruz" dedi.Erdoğan, Danıştay'ın İmam Hatiplerin önünü açna "katsayı farkı" uygulamasına yönelik iptal kararı için de "Danıştay ideolojik davranıyor" yorumunda bulundu.

DOMUZ GRİBİ AŞISI
"Ben sadece medyadan birşey rica ediyorum. Bu konuyu bu kadar kurcalamasınlar. Devlet çalışıyor. Aşının yan etkileri anlatılıyor. Bu konuyla ilgili olarak isteğe bağlı olarak aşının yaptırılması süreci başlatılıyor. Ben de bazı basın yayın organlarının "Başbakan söyledi" demesi oluyor. Siz soruyorsunuz ben yanıtlıyorum. Medya yardımcı olsun. Gerekli olanı Sağlık Bakanlığı yapıyor. Ben kendimle ilgili olanı kendi istediğim gibi uygulayayım. Kimseye de aşı olacaksın diye diretemem. Bu iki kere iki dört değil. Benim ailemde kimse aşı olmadı."

MEMUR EYLEMLERİNDE KESK'İ İŞARET ETTİ
Başbakan memur eylemleri konusunda soru yönelten gazeteciye şunları söyledi: "Biten işi konuşmanın anlamı var mı? Yaptırım olacak. O kurumların yöneticileri gerekli olan neyse takip edecek. Yasaların çiğnenmesine müsade edilirse ülke yol geçen hanına döner. Sami Evren'in Başbakan'ın sözüne baş eğmesini beklemiyoruz hukuka baş eğmesini bekliyoruz. Biz onların yasa çerçevesinde çalışmasını istiyoruz. Yasal çerçevede çalışmadıklarında bunun bedelini ağır öderiz. Gerginliklerin yaşaandığı bir ülke oluruz. Buna da kimsenin hakkı yok. Yasal olmayan hakları kullanmaya kalkarlarsa biz de yasanın gereğini kullanırız."

"Taksiciler sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz demişlerdi" şeklindeki soruya Başbakan "teşekkür ederiz" diyerek yanıtladı.

"DANIŞTAY'IN KARARI İDEOLOJİK BİR KARARDIR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştayın, YÖK'ün, üniversiteye giriş sınavında katsayı uygulamasının kaldırılması yönündeki kararının yürütmesini durdurması ile ilgili ''Bu karar tamamıyla ideolojik bir karardır. Dolayısıyla böyle bir ideolojik kararı anlamakta zorlanıyoruz. Bunun kabul edilir hiçbir yanı yok'' dedi.
Başbakan Erdoğan, bayram namazını kıldığı Eyüp Sultan Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Danıştayın, YÖK'ün katsayı uygulamasını kaldıran kararının yürütmesini durdurduğunu anımsatarak, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Erdoğan, konuyla ilgili YÖK'ün ve ilgili kişilerin gerekli açıklamaları yaptığını söyledi. Aldığı bu kararın, Danıştayın kendi içinde ne denli çelişkili olduğunu gösterdiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bu konuda yetkili mercinin YÖK olduğunu söyleyen Danıştayın, aynı yıl içerisinde tamamen o aldığı kararı nakseden bir karar alması hiçbir şeyle izah edilemez. Bu karar tamamıyla ideolojik bir karardır. Dolayısıyla böyle bir ideolojik kararı anlamakta ben şahsen zorlanıyorum. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yargı organıdır, kararını almıştır ama inanıyorum ki muhatabı olan YÖK de bununla ilgili itirazını yapacaktır, tavrını belirleyecektir. Biz de bu ülkede mağdurların haklarını arama noktasında olan bir iktidar olarak, bir siyasi iktidar olarak, yargı karşısında yapılması gerekenleri aramızda bayramdan sonra değerlendireceğiz.'' (A.A)