23 Kasım 2009 Pazartesi

Grev vakti geldi

Artık saatler greve ayarlı. Emekçi memurlar, hastaneler, okullar, demiryolları ve kamu kuruluşları hizmet üretmeyecek, 25 Kasım'da hayatın nabzını durduracak. KESK, Kamu-Sen yöneticileri, grevle dayanışmaya çağırdı.

25 Kasım grevinde artık son saatler. Hazırlıklar sürüyor. KESK ve Kamu-Sen üyesi emekçi memurlar hayatı durdurmaya hazırlanıyor. Memur sendikalarına DİSK, Türk-İş, TTB, BASK ve çeşitli siyasi parti ve platformlar destek verdiklerini açıklamıştı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ile Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, gazetemize konuştu.

Evren: Hayatın nabzı nerede atıyorsa...

KESK Genel Başkanı Sami Evren, “Hayatın nabzı nerede atıyorsa biz oradayız, 25 Kasım'da o nabız atışlarını durduracağız, hayat adeta duracak” dedi. Sami Evren, “Bu grev sadece emekçi memurların grevi değildir, IMF politikalarından, neoliberal saldırılardan, kriz ve krizin sonuçlarından; açlık, yoksulluk ve işsizlikten rahatsız olan” kapitalist sistem karşıtlarını, 25 Kasım uyarı grevine destek vermeye çağırdı.

Evren, kamu çalışanlarının çocuklarını o gün okula göndermemelerini, üniversite öğrencilerinin okullarını boykot etmelerini istedi. KESK Genel Başkanı Evren, dayanışmanın her türlüsünü hayata geçirmenin önemli olduğunu vurguladı, “En basit eylemliliğe bile ihtiyaç var” dedi ve ekledi: “Bu bir uyarı grevidir, tüm işyerleri 25 Kasım'da eylem alanımızdır.”

Sokağa eyleme greve

Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, tüm ezilenleri sokaklarda olmaya ve greve destek vermeye çağırdı. Yokuş, AKP'nin, 7 yıllık hükümeti döneminde işçi ve emekçilerin onurunu ayaklar altına aldığını söyledi. Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Çalışma Bakanı'nın bu onur kırıcı yaşamdan sorumlu olduklarını belirten Yokuş, tüm çalışanları “bizden olanlar ve olmayanlar” şeklinde ikiye ayırdığını belirtti. Yokuş, halkın 25 Kasım grevinde mağdur olabileceklerini ancak, herkesin sokaklara çıkarak kendilerine destek olmalarını istedi. Emekçilerin, 25 Kasım'da sağlık hizmetleri, eğitim ve tüm kamu kurumlarından hizmet almamalarını istedi. Fahrettin Yokuş, 25 Kasım'da başta tüm emekçiler olmak üzere herkesi alanlara çağırdı.

DİSK aktif destek verecek

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, emekçi memurların uyarı grevini en aktif şekilde destekleyeceklerini belirtti. Görgün daha önce, aldıkları kararı tüm bölge ve il temsilciliklerine bir talimat olarak ilettiklerini söyleyerek, KESK'in grev programına katılacaklarını ve destekleyeceklerini kaydetti. Görgün şöyle konuştu: “Bölgeye, ile, yerele göre değişecek bu destek eylemler, bazı yerlerde iş bırakma, bazı yerlerde bildiri dağıtımı ve basın açıklaması, bazı yerlerde ise öğlen saatlerinde yapacak yürüyüşlere katılma şeklinde olacak.”