26 Kasım 2009 Perşembe

YÖK katsayıda her yolu deneyecek

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili olarak "Alternatif bir çözüm uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Danıştay'ın katsayı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı YÖK'e resmen ulaştı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili bir açıklama yaparak "öğrencilerin ve velilerin paniğe kapılmamasını istedi" istedi.

Danıştay'ın kararına göre, düz liseler ile aralarında imam hatip liselerinin de bulunduğu mesle liseleri arasında üniversiteye girişte katsayı farkı devam edecekti. YÖK ise kararın resmen ulaşmasıyla birlikte "Alternatif bir çözüm uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Danıştay'ın kararına itiraz edeceğini yineleyen YÖK, bunun için son günün 1 Aralık olduğunu açıkladı. İtirazın ardından Danıştay tarafından alınacak karara göre hareket edilecek.

B planı hazırmış
YÖK, "ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığımız alternatif çözümlerden biri kullanılacaktır" dedi ama bu çözümlerin ne olduğunu belirtmedi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da Danıştay'ın katsayı kararı nedeniyle ortada tam bir belirsizlik olduğunu açıkladı. Yarımağan, "Bu seneki sistemin nasıl uygulanacağının belirginleşmesi ve bunun 20 Aralık'tan önce olması lazım. Yoksa sınav takvimimiz aksar" açıklamasında bulundu.