30 Kasım 2009 Pazartesi

Mersin ve İstanbul’da polis saldırısı: 2 yaralı



Foto: Mersin ve İstanbul’da polis saldırısı: 2 yaralı Mersin ve İstanbul'da Kürt Ulusal Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla yapılan gösterilere polis saldırdı. Mersin'de polis Kürt gençlere silahla ateş etti, iki kişi yaralandı.

Mersin'de Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki koşullarını protesto etmek ve PKK'nin 31. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla başlayan gösteriler devam ediyor. Mersin'in Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'nde yapılan gösterilerde Adana-Mersin Otoyolu ve tren yolu trafiğe kapatılırken, polisin gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırısı sonucu çatışmalar yaşandı. Çatışmalar, Yenipazar, Güneş ve Şevket Sümer mahallelerine de sıçradı.

Şevket Sümer Mahallesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi, molotof ve havai fişeklerle Siteler Polis Karakolu'na saldırdı. Polis, gaz bombası ve plastik merminin yanı sıra silahla Kürt gençlere ateş açtı. Polisin karakolun içinden açtığı ateş sonucu Şahin Arslan isimli 16 yaşındaki çocuk, göğsünden ve kolundan aldığı iki kurşunla yaralandı. Şahin, Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayrıca ismi öğrenilmeyen bir kişinin daha yaralandığı bildirildi.

Çatışmalar nedeniyle Siteler Polis Karakolu'nun bulunduğu cadde savaş alanına döndü. Karakol sokağındaki eylem sonlandırılırken, Şevket Sümer, Yenipazar ve Güneş mahallelerinin ara sokaklarında gösteriler devam ediyor.

Tarsus'un Barbaros, Şahin, Fahrettinpaşa, Gazipaşa, Tozkoparan ve Girne mahallelerinde ve Toroslar'ın Kurdali Mahallesi'nde de polisler gösterilere saldırdı. Kürt halkının, polislere karşılık vermesi üzerine çatışmalar çıktı. Tarsus'taki gösteriler ara sokaklarda devam ediyor, Toroslar ilçesindeki eylem ise son buldu.

İstanbul'da polisle çatışma

PKK'nin 31. kuruluş yıl dönümünü kutlamak ve Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki koşullarını protesto etmek amacıyla gösteri yapan halka polisin saldırması sonucunda çatışma çıktı.

Okmeydanı Anadolu Kahvehanesi önünde bir araya gelen kalabalık bir grup, PKK'nin 31. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Öcalan'ın İmralı koşullarını protesto etti. Havai fişek gösterisi yapan grup, yola molotof atarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Tazyikli su ve gaz bombaları ile halka saldıran polise, molotoflarla karşılık verilmesi üzerine çatışmalar başladı. Okmeydanı'nda molotofun isabet ettiği akrep olarak bilinen bir polis aracı yandı, araç büyük oranda hasar gördü. Çatışmalar ara sokaklarda devam ediyor.