28 Kasım 2009 Cumartesi

DHF: Protestolar meşrudur

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), üye ve taraftarlarına yönelik ev baskınları ve sonrasında gelişen tutuklama terörü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “IMF ve Dünya Bankası Protestoları Meşrudur! Gayrı Meşru Olan Emperyalistler ve Yerli Uşaklarıdır!” başlıklı açıklamada IMF-DB eylemlerinden rahatsızlık duyan emperyalizmin yeminli uşaklarının saldırılarını sürdürdükleri ifade edildi.

IMF-DB uşaklarının ve onların kolluk güçlerinin yalanlara ve tehditlere devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, burjuva medyanın da demagojik haberleriyle saldırıdaki yerini aldığı dile getirildi.

Halk içerisinde devrimci ve demokratik dinamikler barındıran her kesime yönelik açık ve gizli saldırıların yoğunlaştığı bir süreçten geçildiğinin söylendiği açıklama, demokratik haklar mücadelesine yönelen gerici-faşist ablukaya karşı birlikte mücadeleye etme çağrısıyla son buldu.
DHF’nin yazılı açıklamasının tam metnini yayınlıyoruz:

IMF ve Dünya Bankası Protestoları Meşrudur! Gayrı Meşru Olan Emperyalistler ve Yerli Uşaklarıdır!

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın (DB) toplantıları 6 - 7 Ekim’de, İstanbul’da binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto edilmiş ve gittiği her yerde dünya halklarının öfkesiyle karşılanan emperyalist haydutlar İstanbul’da da hak ettikleri gibi karşılanmıştı.

Alanlara çıkan binlere, gaz bombalarıyla ve coplarla saldıran kolluk kuvvetleri, haklı ve meşru protesto hakkının kullanılmasına engel olmaya çalışmış ve türlü yalan ve çarpıtma ile gösteriler “suç” olarak gösterilmek istenmişti.

IMF protestoları sırasında göstericilerden onlarcası yaralanırken, 200’e yakını ise gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar, gerek gözaltılar sırasında gerekse gözaltı süresince fiili ve sözlü saldırıya maruz kalmış, bazı göstericiler gericilerin, faşistlerin sopalı, bıçaklı saldırılarında yaralanırken kullanılan yoğun gazdan etkilenen İshak Kalvo adlı bir vatandaş ise kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Kolluk güçleri, yalan ve tehditlerine devam ediyor: IMF ve DB uşakları iş başında!

Emperyalist haydutlara karşı gerçekleştirilen protestoları “provokasyon” ve “suç” olarak nitelendiren emperyalizmin yeminli uşakları saldırılarını sürdürüyor. 20 Kasım Cuma günü evleri basılarak gözaltına alınan 1 üyemiz ve 7 arkadaşımızın, IMF protestolarına katılmakla “suçlandığı” açıklandı.

IMF ve DB uşakları ve efendileri; 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerden duydukları “rahatsızlıkları” 20 Kasım günü yapılan gözaltılarla gidermeye çalıştı. Kendisini, efendilerine “ispatlama” telaşına giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKP ve diğer kan emici kesimler yapılan gözaltıları çarpıtarak “sarsılan otoritelerini” kurtarmaya çalışmışlardır.

Gözaltına alınanların henüz savcılık ve mahkeme sorguları sürerken ve “gizlilik” kararı olduğu söylenirken; burjuva medyada “terör örgütü operasyonu” demagojisi eşliğinde “ele geçirilen mühimmatlardan”, “hücre evlerine yapılan baskınlardan”, Federasyon yöneticilerimizden Ali Haydar Ben’in “verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonun genişlediğinden”, “havai fişek atan göstericinin yakalandığından” dem vuran haberler gündemin ilk sıralarına yerleştirildi.

Yapılan “operasyonlarda” Ali Haydar Ben adlı üyemiz ve 3 arkadaşımız tutuklanmıştır. Federasyon yöneticilerimizden olan Ali Haydar Ben hakkında, burjuva medyada yapılan “haberler” yalan ve demagojiden ibarettir. IMF ve DB uşakları; Ali Haydar Ben şahsında Federasyonumuza yönelmekte ve güvensizlik yaymaya çalışmaktadır.

Hâkim sınıflar bir kez daha “yasalarının” göstermelik olduğunu ispatlamıştır. Burjuva medya bir kez daha uşaklığını kanıtlamıştır. Federasyonumuz; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ve burjuva medyanın yalan ve demagojilerine meydan vermeyecektir!

Tutuklananlar serbest bırakılsın!

Halk içerisinde devrimci ve demokratik dinamikler barındıran her kesime açık ve gizli saldırılarını yoğunlaştıran hâkim sınıflar, demokratik haklar mücadelesinin örgütlü-dinamik güçlerine dönük saldırılarını da aralıksız sürdürüyor.

Federasyonumuza dönük son bir yılda yoğunlaşan baskı ve saldırıların nedeni demokratik haklar mücadelesini geliştirme ve halkla buluşma iradesidir. Bu iradenin ve ısrarın halkın talepleri ile buluşmasından korkuyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar demokratik haklar mücadelesini yükseltme irademiz karşısında hükümsüz kalacaktır.

Geçtiğimiz günlerde Taksim’de 1 Mayıs eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklananlara, IMF ve DB protestolarına katılanlar da eklenmiştir. Hâkim sınıfların; demokratik- meşru eylemlere yönelik saldırıları artarak devam edecektir.

Bir kez daha ilan ediyoruz; IMF ve DB protestoları haklı ve meşrudur! Gayrı meşru olan emperyalistler ve uşaklarıdır! Emperyalist haydutlara karşı 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sergilenen karşı koyuş ezilen milyonların geleceklerini kazanma iradesidir.

Federasyonumuz; tüm gerici saldırılara karşın demokratik-meşru eylem çizgisini savunmaya ve halkın haklı kavgasını örgütlemeye devam edecektir.

Tüm ilerici, demokratik, devrimci kurum ve kişileri; ezilenlerin demokratik-meşru eylemlerine yönelen bu saldırıları lanetlemeye çağırıyoruz!

Bütün duyarlı kesimleri, demokratik haklar mücadelesine yönelen bu gerici-faşist ablukaya karşı birlikte mücadeleye etmeye ve can bedeli kazanılmış hakları korumaya davet ediyoruz.

IMF ve DB uşaklarının yalan ve demagojilerini boşa çıkaracağız!

IMF ve DB protestoları haklı ve meşrudur!

Yaşasın demokratik haklar mücadelemiz!

Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar halkın haklı kavgasını engelleyemez!

1 Mayıs ve IMF-DB eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklananlar serbest bırakılsın!

Demokratik Haklar Federasyonu
25 Kasım 2009