21 Kasım 2009 Cumartesi

Zere özgürlük yürüyüşüne katılacak

Güler Zere başta olmak üzere bütün hasta tutukların serbest bırakılması için oluşturulan Güler Zere'ye Özgürlük Platformu üyeleri, dün akşam yine Taksim tramvay durağında bir araya geldi. Zere, önümüzdeki hafta özgürlük yürüyüşüne katılacak.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı pankart açıldı, sloganlarl Galatasaray Meydanı'na yüründü.

Devlet politikası sonucu her an kaybedebiliriz
ÇHD Yönetim Kurulu üyesi Av. Ayşe Gonca Yumak, devletin hapishanelerdeki katı tecrit uygulamalarına başlandığından beri hasta tutuklu ve hükümlülerin durumlarının tespit edilemeyecek hale geldiğini belirtti. Yumak, “Toplumsal muhalefetin çok sayıdaki bileşenin birlikte ve kararlılıkla yürüttüğü mücadele sonucu Güler Zere özgürlüğüne kavuştu. Ancak Güler Zere bunun bir halkasıydı” vurgusunda bulundu, Zere gibi özgürlüğünün kazanılması gereken pek çok tutuklunun bulunduğunu ifade etti.

Yumak, “Tecrit politikası sonucunda sosyal temas eksikliği, kültürel ve sosyal dayanışmanın ortadan kaldırılmış olması, bedensel ve ruhsal kişilik bütünlüklerini tehdit eden uygulamalar sağlıklı insanın hastalanmasına neden olurken, hasta tutsakları da ölüme yaklaştırmaktadır” dedi. Hasta tuklu Erol Zavar, Aynur Epli, Gazi Dağ gibi onlarca tutuklunun durumunu hatırlattı. Yumak, “Onlarca hasta durumdaki olan tutsakları devlet politikası nedeniyle her an kaybedebiliriz” diye konuştu.

Av. Taylan Tanay, hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle başlatmış oldukları mücadele sonucu Güler Zere'nin özgürlüğüne kavuştuğunu hatırlattı, gelecek hafta Güler Zere'nin de yürüyüşe katılacağını duyurdu.