28 Kasım 2009 Cumartesi

Güler Zere özgürlük yürüyüşüne katıldı


Güler Zere'ye Özgürlük Platformu dün akşam İstiklal Caddesi'nde özgürlük yürüyüşüne devam etti. Binlerce ilerici, devrimci “Hasta tutsaklara özgürlük” diye haykırdı, adalet talebini yükseltti. Güler Zere de özgürlük yürüyüşüne katıldı.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen 3 bini aşkın kişi, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşün en önünde Güler Zere ve polis kurşunuyla felç kalan Ferhat Gerçek yer aldı. Tecrit karşıtları Esenyurt'ta polislerce infaz edilen devrimci Alaattin Karadağ'ı da unutmadı. Tecrit karşıtları hasta tutsaklar için on dakika oturma eylemi yaptı, türkülerini hasta tutsaklar olmak üzere katledilenler için söyledi.

Zere hasta tutsaklar için mücadele edecek

Galatasaray Meydanı'nda konuşma yapan Güler Zere, mücadeleyi omuzlayanları selamladı. Zere, hala onlarca var olan hasta tutsaklar için aynı şekilde kendisinin mücadele edeceğini söyleyerek, kendisini özgürlüğüne kavuşturanlara teşekkür etti. Platform adına açıklamayı Ölüm Orucu şehitleri Canan ve Zehra Kulaksız'ın babası Ahmet Kulaksız okudu. Kulaksız,“Bizler, bayramın bu ilk gününde, sevdikleri ile bayramlaşma imkanları olmadığı gibi, belki sonraki bayramların sevinçlerini de duyma şansları olmayacak hasta tutsakları hatırlatmak için yürüdük, yürüyoruz” dedi.

Devrimcilere kurşun sıkanlar serbest bırakılıyor

Hasta tutsakların her geçen dakika, biraz daha ölüme yaklaştığını hatırlatan Kulaksız, devletin katletme politikasına dikkat çekti. Bayramın arifesinde Bilecik M tipi hapishanesinde tutuklu bulunan Zeki Dökel'in Adli Tıp Kurumu önünde hayatını kaybetmesi ile birlikte sarsıldıklarını ifade eden Kulaksız, Adli Tıp Kurumunun ağır hasta tutsaklara “Hapishanelerde kalabilir” raporu vermesiyle tıp bilimine aykırı davrandığını söyledi. Kulaksız şöyle konuştu, “Tıp bilimini insanlığın hizmetine sunmak için yemin edenler, bugün efendilerinin talimatlarına uyarak tıp etiğine ve bilime aykırı kararlar veriyorlar. Devrimcileri, demokratları katlediyor, devrimcilere kurşun sıkanları, çetecileri serbest bırakıyorlar.”

Eylemde, “Katil devlet hesap verecek”, “İçeride dışarıda hücreleri parçala”, “Güler Zere onurumuzdur”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Adalet istiyoruz” ve “Tecride Hayır”, “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür” sloganları atıldı.