27 Kasım 2009 Cuma

Onur Öymen CHP'nin en namuslu adamıdır

Onur Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, diğer Alevi CHP'lilerden daha dürüsttür, asıl CHP'li Onur Öymen'dir. Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüştü. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Öcalan, AB standartlarına ulaştırılan yeni cezaevini AB'ye şikâyet etti.

HAVASIZ İNSANIN BEYİN HÜCRELERİ ÖLÜR
5 milyon dolar harcanarak 'F tipi'ne dönüştürülen İmralı cezaevindeki yeni koğuşunda "nefes alamadığını" savunan Abdullah Öcalan, "Havasız kalan bir insanın beyin hücreleri ölür. Bu beyin hücrelerinin ölümünü hissediyorum. Burada konsantre olamıyorum." diye konuştu. Yeni cezaevinin yapılmasını CPT (İşkencenin Önlenmesi Avrupa Komitesi) ve AİHM'nin önerdiğini iddia eden Öcalan, "Bana da buradaki koşullarımın eskisine göre daha iyi olacağını belirttiler ama hiçbiri olmadı. Buraya gelip kendi yarattıkları eserlerini görmeliler." dedi.

'BEYİNSEL İŞLEVLERİ' ETKİLENİYORMUŞ!
İmralı'da kendisi için 5 milyon dolar harcanarak özel yapılan AB standartlarına sahip hücresinde "yarı ölü" şekilde yaşadığını öne süren Öcalan havasızlığın "beyinsel işlevlerini etkilediğini" de iddia etti. Öcalan ayrıca daha önceki görüşmelerde "Demokartik açılım" süreci ile ilgili avukatlarına yaptığı açıklamalar nedeniyle 20 gün hücre cezası aldığını söyledi.

YENİ KORKUSU: OSMAN ÖCALAN
Abdullah Öcalan son dönemde Türkiye'ye dönmek istediği yönünde mesajlar veren kardeşi ve PKK'nin eski yöneticisi Osman Öcalan hakkında da çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendisinin tasfiye edilmek istendiğini söyleyen Öcalan ortaya çıkacak boşluğun da 'kaçanlar' ile doldurulacağını savundu. Öcalan, "Beni burada tasfiye edip yerime yeni bir Öcalan koymaya çalışacaklar. Öcalan ismini böyle kullanacaklar." diye konuştu.

CHP'Yİ DE AKP'Yİ DE BAHÇELİ YÖNLENDİRİYOR
Onur Öymen'in Dersim gafıyla ilgili olarak değerlendirmeler de yapan Öcalan, Öymen'i CHP'nin en namuslu adamı olarak nitelendirdi. “Esasen AKP bir adım ileri iki adım geri atıyor. Zik-zak çiziyor. Bahçeli geçmişte olduğu gibi bugün de bir çok şeyin önünde engel olarak duruyor. Bugün CHP’yi de, AKP’yi de aslında bir nevi Bahçeli yönlendiriyor. Bahçeli’nin bu konumunu iyi görmek gerekiyor. Aslında AKP ile CHP de, MHP de hepsi kendilerine biçilen görevi yerine getiriyor.

ONUR ÖYMEN CHP'NİN EN NAMUSLU ADAMIDIR
CHP ile Aleviler elde tutulmaya çalışılıyor, MHP ile de milliyetçi damar elde tutulmaya çalışıyor. AKP ile de Kürtler elde tutulmaya çalışılıyor. CHP’nin halini görüyorsunuz. İşte Dersim hakkında daha önce birçok şeyi dile getirmiştim, şimdi Onur Öymen’in açıklamaları da ortaya çıkardı. Şimdi söylediklerim daha iyi anlaşılıyor herhalde. Mustafa Kemal hakkında değerlendirmelerim de daha iyi anlaşılıyor herhalde. Aslında herkesi Mustafa Kemal’in öldürdüğünü söylüyorlar ancak öyle değildir. Bunlar iyi araştırılmalıdır, iyi bilince çıkarılmalıdır. Aslında Onur Öymen CHP’nin en dürüst, namuslu adamıdır; CHP’nin gerçek politikalarını, gerçek çizgisini açıkça dile getirmiştir. Yine Onur Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, diğer Alevi CHP’lilerden daha dürüsttür, asıl CHP’li Onur Öymen’dir.

DÜRÜST OLMAYAN KILIÇDAROĞLU'DUR
Dürüst olmayan, namuslu olmayanlar Kılıçdaroğlu gibileridir. Kendi tarihlerine ihanet edenler kendileridir. İşte Almanya’da biliyorsunuz Hitler faşizmini. Yahudileri nasıl katlettiler? Yahudilerin sonu da böyledir. Biliniyor Hitler faşizmi önce komünistleri-sosyalistleri, sonra Kilise rahiplerini ortadan kaldırdı. Dersimlilerin tarihi de buna benzerdir. Bunlar bu zihniyeti, bu katliam zihniyetini savunuyorlar.

BUNLAR AZILI FAŞİSTLERDİR
Bunların hepsi azgın milliyetçidirler, azılı faşisttirler. Dersim, bütün bu kendi üzerinde oynanan oyunları iyi görmelidir, kendilerini bekleyen tehlikelerin farkında olmalıdır. Kendi tarihlerini iyi anlamalıdırlar. Bunu Dersim için diyorum, yine tüm Kürtler için de aynı şeyi söylüyorum. Kendi tarihlerini iyi bilmeliler. Hakeza Muş için, Van için, Urfa için de aynı tehlikelere işaret ediyorum. Kürtlere CHP ve MHP’nin katliamcı politikalarıyla ölümü göstererek, AKP’nin tasfiyeci politikasıyla sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Böyle bir konsept var.”