21 Kasım 2009 Cumartesi

Kılıçdaroğlu'na Almanya'da protesto

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da katıldığı bir panelde bir anda protestolar arasında kaldı. Panele ara verilirken, hemşehrilerinin protestosuna uğrayan Kılıçdaroğlu zor anlar yaşadı...

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Öymen'in düşünceme uygun bölümlerini alkışladım, alkışlamadığım yerler de var ve Öymen'in o bölümünü hiçbirimiz alkışlamadık" dedi.

Kılıçdaroğlu, Münih'te Neufahrn Alevi Kültür Merkezi ve Türk Alman Dostluk Federasyonu'nun düzenlediği "Siyasette Dönüşüm" konulu panele katıldı. Başbakan Erdoğan'ın, Meclis'te yapılan demokratik açılım görüşmeleri sırasında CHP'li Onur Öymen'in Dersim olaylarına ilişkin görüşlerini hatırlatıp, "Kılıçdaroğlu da bu sözleri alkışlamış" yönündeki açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın söylediği gibi o sözleri alkışlamışsam özür dilerim. Ancak bunun böyle olmadığı ve hiçbir CHP'linin alkışlamadığı Meclis oturum zabıtları ve resimlerden bellidir. Öymen'in düşünceme uygun bölümlerini alkışladım, alkışlamadığım yerler de var ve Öymen'in o bölümünü hiçbirimiz alkışlamadık" şeklinde konuştu.

AVRUPA ALEVİ FEDERASYONU'NDAN PROTESTO

Avrupa Alevi Federasyonu yönetiminden Mahmut Akgül'ün konuşmasında, "Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözlerini protesto ediyor ve toplantıyı terkediyoruz" şeklindeki müdahalesiyle pankart açan ve slogan atan bir grup dinleyici toplantıya 15 dakika ara verilmesine neden oldu. Aradan sonra konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz yurtsever ve yedi düvele savaş veren dedelerimizin yolundayız ve ulusal bağımsızlığımızı korumaya kararlıyız. Herkesin etnik kimliği ve dini kendine aittir ve siyasetin konusu değildir" şeklinde konuştu.

"Dünyanın artık terkettiği yöntemin 21. yüzyılda Türkiye'de uygulanıp CHP'nin ele geçirilmek istendiğini" öne süren Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in tartışma yaratan sözleriyle ilgili olarak da, tarihte çok trajik olayların yaşandığını ve bunların kin beslemeden belgeler ve arşivlerle gün ışığına çıkarılması düşüncesinde olduğunu belirterek, "Onur Bey, sözleriyle Dersimlileri incitmek istemedi, ancak sözleriyle kabuk bağlamış bir yarayı kanattı" dedi.

"BAYKAL, SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİNİN BAŞKANI OLAMAZ"

Panelde söz alan Avrupa Türk Transportçular Derneği Başkanı Halis Ateş,meclisteki konuşmasından dolayı derneğin onursal üyesi Onur Öymen'in ihraç kararı için savunmasını istediklerini söyledi.

Panelin soru ve eleştiri bölümünde söz alan vatandaşlar, "İktidara gelmek istemeyen Baykal'dan kurtulmak istiyoruz. Gittiğimiz geminin kaptanıyla hedefe varamayacağız. Baykal, sosyal demokrat bir partinin genel başkanı olamaz" sözleriyle görüşlerini dile getirdiler. Kılıçdaroğlu, Parti Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç'la Cumartesi günü Avusturya'nın Innsburg ve Pazar günü Viyana kentlerine geçerek buradaki Alevi Kültür Derneklerinin düzenleyeceği toplantılara katılacak.