16 Eylül 2009 Çarşamba

4 lira 10 kuruş çalan çocuk hapse gönderildi!


Adaletin temelinde mülk var!

(15.09.09) - Bu düzenin adaletinin temelinde mülk olduğu biliniyor. Adalet çarkının birinci görevi mülk sahiplerini mülksüzlerden korumaktır. Çünkü burjuvaların mülkü kutsaldır. Bunun için mülke yönelik her eylem en ağır biçimde cezalandırılır. Baklava çaldıkları için onlarca yıllık cezalarla yargılan ve hapse atılan çocukların yaşadıklarını biliyoruz. Fakat onların dramı istisna değil. Mülkün kutsallığı üzerine bina edilmiş ceza yasaları, bu yasaları uygulamakla görevli cüppeliler burjuvazi adına mülksüzlere ceza yağdırmaya devam ediyor.

İşte yeni bir örnek. Tekirdağ'da servis minibüsünden 4 lira 10 kuruş aldığı iddia edilen 15 yaşındaki çocuk tutuklandı. Habere göre, gece sabaha karşı araca giren 15 yaşındaki çocuk, polis tarafından suç üstü yakalanmış, ardından birkaç saat sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış.

Krizden sonra burjuva adaleti çok daha keskin, çok daha acımasız. Çünkü krizin ardından burjuvazi karından ve servetinden olmasın diye fatura emekçilere kesildi. Yüz binlerce insan asgari geçim imkanından yoksun bırakıldı, milyonlarca insan için hayat daha da zorlaştırıldı. İşte bu zor şartlarda çaresizlik yoksul halkı bu tür yollara daha fazla itmekte. Fakat bu türden hırsızlık vakaları, burjuvaların yaptıklarının yanında devede kulak kalır. Dahası asıl hırsız burjuvaların kendisidir.

Çünkü sahip oldukları mülk ve servetleri esas olarak o açlık ve sefalete terk edilmiş milyonlarca insandan çalınmıştır. Ama işte bu düzenin adaleti de, böylesine büyük bir adaletsizliğin üzerine oturuyor. Burjuvazi mülkiyete yönelik en küçük eylemde kendi mülküne bir gün dokunulacağı gerçeğini görüyor. Bunun için polisi de, yargısı da, ahlakı da, dini de mülkü kutsallaştırıp ona dokunanı cezalandırıyor.

Büyük adaletsizlikler üzerine kurulu bu düzeni, adaleti ve kolluğuyla birlikte yıkmak ahlaki bir görevdir. 4 lira 10 kuruşa muhtaç bırakılan çocuklarımızın hesabını sormak için burjuvaların ve onların vicdanlarını cüzdanları için satmış olan yargıçlarının yakalarına yapışmalıyız.