30 Eylül 2009 Çarşamba

Emekçiler sokakta, IMF defol


Sendikalar ve meslek örgütleri, 1-7 Ekim'de yapılacak IMF ve Dünya Bankası toplantısına karşı eylem planlarını açıkladı. Emek örgütleri, “Emperyalist haydutları tanıyoruz” dedi. Emekli-Sen üde İstiklal Caddesi'nde IMF'ye karşı yürüdü.

Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üye ve yöneticileri, “Kar değil insan, Dünya Bankası ve IMF defol” yazılı pankart açtı. Sendikalar ve meslek örgüleri, IMF ve işbirlikçilerinin işçi ve emekçilere daha fazla açlık ve yoksulluk dayatmak için toplanacaklarına dikkat çekti. Dünya halklarının emperyalist haydutlara karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eyleme ESP, DTP ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras destek verdi.

Sendika ve meslek odaları adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, emperyalist haydutlara seslendi. “Ne sizi, ne politikalarınızı, ne önerilerinizi görmek ve duymak istemiyoruz. Bu ülkenin insanları sizi ve temsil ettiğiniz ideolojiyi ve politikalarınızı çok yakından tanıyor. Bir gün gelecek, emeğin mücadelesi elbette sizin kararlarınızı ve politikalarınızı da söküp atacaktır” diye konuştu. Evren, “Başka bir dünya mümkün” diyerek, IMF ve Dünya Bankası toplantılarına karşı eylemler yapacaklarını ifade etti. KESK Genel Başkanı, İşçileri, emekçileri ve tüm ezilenleri, işsizlik, açlık ve emperyalist savaşları yaratan haydutlara karşı mücadeleye çağırdı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin açıkladığı eylem takvimi şu şekilde;

1 Ekim saat 12.30'da Tünel'den Taksim Meydanı'na bir yürüyüş,

3 Ekim İstanbul Beyoğlu, Kartal ve Sarıyer'de etkinlikler düzenlenecek, krizin mağdurları seslerini yükseltecek.

6 Ekim saat 11.00'de Taksim Gezi Parkı'nda ve bütün illerde “IMF ve DB'ye karşı ses ver” başlıklı kitlesel eylem

Emekliler IMF'ye karşı sokağa çağırdı

Emekli-Sen İstanbul Şubeleri de bugün IMF'ye karşı yürüdü. Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen emekliler, “Emekli düşmanı IMF ve Dünya bankası defol” yazılı pankart açtı, Taksim Meydanı'na yürüdü. Emekliler adına açıklama yapan Kadıköy Şube Başkanı Yalçın Vural, IMF toplantısında emekçilerin hayatlarını dahada karatacak kararlar alınacağını belirtti. “Emekçi halkımıza karşı uygulanacak politikaları ve bu politikaları uygulamaya sokacak olan işbirlikçi AKP Hükümetini reddediyor ve kınıyoruz” dedi. Vural, emperyalist haydutların yapmak istedikleri toplantıya karşı işçi ve emekçileri mücadele etmeye çağırdı.

Eylemlerde sık sık “IMF defol emekçiler sokakta”, “Kahrolsun emperyalizm yaşasın mücadelemiz”, “Susma haykır zamlara hayır” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atıldı.